Čokoládovo - ríbezľový dezert fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 27. novembra 2011

Suroviny

Čokoládový krém:
70 g
50 g
70 g
125 g
250 g
Ríbezľové mrazené pyré:
400 g




Postup

  1. 1

    Čokoládový krém: Pripravíme si všetky suroviny.

    Čokoládovo - ríbezľový dezert (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Smotanu, kakao, ceru, cukor a čokoládu dáme do hrnca.

    Čokoládovo - ríbezľový dezert (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na miernom ohni, za stáleho miešania privedieme k varu. Povaríme asi 2 minúty a odstavíme. Hmotu necháme vychladnúť za občasného premiešania, aby tuk nevystúpil nahor. Odložíme do chladničky.

    Čokoládovo - ríbezľový dezert (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na druhý deň hmotu vyberieme a necháme pri izbovej teplote aspoň hodinu. Potom šľahačom dlhšie šľaháme na penu - cca 10 minút.

    Čokoládovo - ríbezľový dezert (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Penou naplníme formičky a uložíme do chladničky. Po hodine formičky zhora krátko zahrejeme fénom a penu vyklopíme. Necháme pri izbovej teplote aspoň 30 minút.

    Čokoládovo - ríbezľový dezert (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ríbezľové mrazené pyré: Pripravíme si mrazené ríbezle a agávový sirup. Ríbezle rozmixujeme. Osladíme sirupom podľa chuti. Naplníme formičky a odložíme do mrazničky.

    Čokoládovo - ríbezľový dezert (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po hodine vyberieme z mrazničky, formičku zhora nahrejeme fénom a mrazené pyré vyklopíme.

    Čokoládovo - ríbezľový dezert (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Čokoládový krém pred podávaním posypeme kakaom, ríbezľové pyré ozdobíme celými ríbezľami.

    Čokoládovo - ríbezľový dezert (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

babav
Krasne originalne.....ribezle nemam , skusim s malinami ;-)
jerica
pre gurmána , krásne na obrázku , ale aj výborné na jazýčku:-)) ríbezle mám v mrazáku:-)
cica2
wau, nádhera...to musí úžasne chutiť :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia