Čokoládovo pomarančová roláda (fotorecept)

Čokoládovo pomarančová roláda (fotorecept)
sladkacokoladaSladkacokolada, recept pridal: 13. apríla 2012 20:03Ďalšie jeho recepty

Suroviny

7-8
minút
na 220 °C

Postup prípravy receptu

1

Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Žĺtka vymiešame s vodou. Obe hmoty zašľaháme spolu.
Čokoládovo pomarančová roláda (fotorecept) - obrázok 1

2

Pridáme hladkú múku a opatrne vmiešame do cesta.
Čokoládovo pomarančová roláda (fotorecept) - obrázok 2

3

Odoberieme trocha hmoty do pohára a primiešame kakao. Ja som mala iba granko, preto sú v ceste aj pupky. Na plech si pripravíme papier na pečenie a tmavú hmotu nanesieme na šablónu.
Čokoládovo pomarančová roláda (fotorecept) - obrázok 3

4

Šablónu dáme opatrne z plechu preč a na vrch nanesieme biele cesto, opatrne rozotrieme a dáme piecť. Po upečení zrolujeme na roládu , necháme vychladnúť.
Čokoládovo pomarančová roláda (fotorecept) - obrázok 4

5

Na krém si uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť vo fólii. Po vychladnutí primiešame maslo, alebo heru a dochutíme pomarančovou šťavou a kúskami pomaranča.
Čokoládovo pomarančová roláda (fotorecept) - obrázok 5

6

Urobíme si karamel z kryštálového cukru, pridáme 1 dl šľahačky, necháme prevariť. Pridáme čokoládu a maslo.
Čokoládovo pomarančová roláda (fotorecept) - obrázok 6

7

Oba krémy zmiešame dohromady, treba dať pozor, aby oba krémy mali rovnakú teplotu. Naplníme vychladnutú roládu, zabalíme do fólie a dáme stuhnúť do chladničky.
Čokoládovo pomarančová roláda (fotorecept) - obrázok 7

8

Nakrájame a dozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Čokoládovo pomarančová roláda (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tykadielko, 13. apríla 2012 o 21:11
    úžasné...tlieskam ....páči sa mi to-kreatívne:-)))))


  • 3sandra3, 13. apríla 2012 o 21:14
    ešte som takú šablonu nevidela,,, aký skvelý nápad.... super roláda, krásna a musí byť chutná


  • lucincek, 13. apríla 2012 o 21:23
    ani ja nie ale tiež sa mi to páči :)


  • evusik, 13. apríla 2012 o 21:39
    veľmi efektné :-)


  • pivonka, 13. apríla 2012 o 21:39
    To som bola zvedavá, ako si tú šachovnicu dokázala. Bála by som sa, že ju tým bielym cestom zozpaprem. Ale efekt je veľký, krásne nazdobené, ako od profesionála.


  • izabella929, 13. apríla 2012 o 21:47
    no toto je ale krásne.-)


  • klaura, 13. apríla 2012 o 21:48
    wow ... zákusok pre oko ... a určite je aj véľmi chutný ...


  • marijanka712, 13. apríla 2012 o 21:50
    kde dostať takú šablonu??? krásný výsledný efekt velmi pekná roláda


  • tilau, 13. apríla 2012 o 22:22
    nádherné...krásne to poteší oko...


  • helca103, 13. apríla 2012 o 22:32
    zákusok od profesionála. :-))


  • margaretka28, 13. apríla 2012 o 22:54
    veľmi originálne.






  • sladkacokolada, 13. apríla 2012 o 22:57
    Ďakujem Vám za Vaše komentáre, teším sa, že sa Vám moja roláda páči. Tú šablónu som kúpila v cukrárskych potrebách.


  • hubata, 14. apríla 2012 o 08:27
    Prekrásne! Šablóna sa dá zrejme urobiť ..... Vynikajúci nápad, krásne to ukáže.


  • naninka1, 14. apríla 2012 o 08:34
    Krásne, si šikuľka, nádhera.


  • ancicka, 14. apríla 2012 o 08:54
    lákavy zákusok,ako od profesionala.


  • valeri, 14. apríla 2012 o 09:18
    Úžas ....... ukladám si recept a idem zháňať šablónu.


  • adkas, 14. apríla 2012 o 09:34
    tomu hovorim PARADICKA,super... tlieskam


  • katka78, 14. apríla 2012 o 13:14
    *TIP: Aby sa spodný vzor uchoval pekný a pri nanášaní vrchného cesta (v tomto recepte bieleho) nechtiac nerozmazal, stačí ho dať na pár minút do mrazničky a vrchné cesto naňho rozotrieť až po tom, čo stuhne. Vzor si tak zachová svoj tvar.


  • tinca, 14. apríla 2012 o 13:47
    škoda zjesť, krásne:)


  • cica2, 14. apríla 2012 o 14:02
    wau, nádherné! :-) Toto by ma bavilo, fakt napádité!


  • ola111, 14. apríla 2012 o 14:27
    To je niečo nádherné,ten úvodný obrázok -hodný profesionála a tá chuť
    aká musí byť...Veľmi sa mi páči tvoja roládka:-)))


  • sladkacokolada, 14. apríla 2012 o 15:10
    Dievčatá veľmi sa teším z vašich komentárov a za každý ďakujem.
    @hubata možno sa dá aj vyrobiť šablona, no neviem aky material by si na to použila, musíš tam totižto zachovať určitú hrubku, aby cesto malo kam "vliesť", naprk. ako na laskonky.
    @naninka1 tvoj nick mi pripomenul, že takto mi kedysi hovorili moje deti:)) bez tej 1
    @katka78 ďakujem za tip, každá rada dobrá, keď sa človek učí.Len asi nemám také veľké šuplíky v mrazáku.


  • stacy77777, 14. apríla 2012 o 19:50
    tak táto tvoja roláda sa mi naozaj veľmi páči,samozrejme ukladám


  • medovnicek, 14. apríla 2012 o 20:04
    nádhera, ozaj ako od profesionála


  • orchidea, 15. apríla 2012 o 17:14
    úžasná roláda...si šikovná...


  • zirafninka1, 15. apríla 2012 o 18:46
    nadherne..


  • janger, 18. apríla 2012 o 10:10
    Co sa tu na Vareche clovek vsetko nauci :-). Tiez som taku sablonu este nevidela.Je to velmi efektne. Krasna rolada. A aj vdaka za vyborny tip od @katka78.


  • sladkacokolada, 18. apríla 2012 o 10:47
    Všetkým Vám ďakujem za milé komentáre. @janger neviem čo myslíš tým tipom od katka78. pozrela som jej recepty a nič čo by bolo podobné , som nenašla...


  • janger, 18. apríla 2012 o 23:02
    @sladkacokolada , myslela som tento jej tip:

    *TIP: Aby sa spodný vzor uchoval pekný a pri nanášaní vrchného cesta (v tomto recepte bieleho) nechtiac nerozmazal, stačí ho dať na pár minút do mrazničky a vrchné cesto naňho rozotrieť až po tom, čo stuhne. Vzor si tak zachová svoj tvar.

    Ved aj ty si jej v komentari za ten tip podakovala ;-).


  • sladkacokolada, 19. apríla 2012 o 13:03
    @janger ďakujem za upozornenie, niekedy mi to skrátka nemyslí:)))


  • ethanel, 25. apríla 2012 o 15:54
    Tak to je kreacia hodna micheline star, kde dostat taku sablonu? Musim len tlieskat krasne.


  • sladkacokolada, 26. apríla 2012 o 12:34
    @ethanel veľmi pekne ďakujem za Tvoj komentár, je to pre mňa veľká pocta od takého profíka ako si Ty. Šablonu som kúpila v cukrárskych potrebách, ak by si mal záujem , vymením šablonu za fazuľku Tonku:)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist