Čokoládovo-pomarančová bábovka

nickaa - fotkanickaa, 17. novembra 2015
Čokoládovo-pomarančová bábovka
Foto: nickaa
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
6 PL
100 ml
50 ml
6 PL
1 ČL
4 PL
6 štvorčekov
1 ČL




Postup

  1. 1

    V miske speníme žĺtka s cukrom, prilejeme olej a vodu. Prisypeme múku s kypriacim práškom a jemne miešame. Pridáme kakao a kôru z pomaranča a k vymiešanému cestu pridáme ešte vyšlahané bielky. Nakoniec ešte do cesta vmiešame nasekanú alebo postrúhanú čokoládku.

  2. 2

    Cesto vylejeme do múkou vysypanej formy a pečieme v rúre 20 minút na 180 stupnov.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dala som si ju do KK.....ale nemohla by som dať okrem pomarančovej kôry aj trochu šťavy? Miesto tej vody napríklad, aby bola viac tá pom. chuť?
kittanna
prave dopecena, je vybornaaaaa :) ako papericko :) len som ju musela piect 30 min., mojej rure 20min nestacilo :)
1x nickaa
beatacsontosova
taak potrebovala som minúť vajíčka (nejako sa mi doma rozmnožili a v sobotu odchádzame na lyžovačku), tak som hľadala recept taký nejaký rýchly aby som nestrávila pol dňa za sporákom, doma nebolo živej duše tak som vzala do práce, namiesto vody som dala pomarančovú šťavu, vynechala čokoládu (nejaký škriatok mi ju zjedol) a dopadlo to na výbornú, neskutočne nadýchaná bábovečka, tiež som ju piekla trošku dlhšie ale veď to každá rúra je iná takže som s tým aj počítala, určite som nerobila naposledy, možno ju spravím na cestu na lyžovačku, drahému sa z nej ani neušlo keďže prišiel zo služobky až o deň neskôr :D
1x nickaa