Čokoládovo-oriešková torta

zizaster - bez fotkyzizaster, 21. marca 2014
Čokoládovo-oriešková torta
Foto: zizaster

Asi pred rokom som si povedala,že čo ja komu budem dávať trápnu čokoládu na narodeniny,radšej mu niečo upečiem. Ešte sa len učím,skúšam,experimentujem a hľadám Zobraziť celý popisAsi pred rokom som si povedala,že čo ja komu budem dávať trápnu čokoládu na narodeniny,radšej mu niečo upečiem. Ešte sa len učím,skúšam,experimentujem a hľadám rôzne krémy a spôsoby zdobenia. Práve posledné spomínané býva kameň úrazu. Chuť je super,výzor už horší,ale tak,povedzme si,kto je so sebou vždy na 100% spokojný?:-)

120 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
5 ks
3 PL
2 PL
2 PL
5 PL
1/2 ČL
Plnka:
2 ks
800 ml
500 ml
5 PL
2 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Najprv si urobíme korpus. Celé vajcia poriadne vyšľaháme. Keď už sú napenené,pridáme cukor a prešľaháme,kým sa nerozpustí. Vmiešame obe múky s prdopečom. Odporúčam ručne,aby nám vajcia "nespadli",korpus by bol tvrdý. Korpus robíme dvakrát. Pečieme na 180/20minút,ale každý podľa svojej rúry. Odporúčam dať papier na pečenie len na spodok formy, ak by sme vytreli aj boky,narastie do kopčeka a to nechceme,že áno:-) Po upečení necháme vychladnúť a prekrojíme,takže máme 4 časti. Nedávno som si kupilj pilku na korpus,parádna vec,najmä pre ľudí,ktorí to nevedia s niťou:-)

  2. 2

    Na plnku si uvaríme dva nugátové pudingy. Viem,puding v prášku a krém Ole nie su nič zdravé,ale myslím,že raz za čas a s mierou môžeme:-) Takže uvaríme si dva pudingy,necháme vychladnúť (navrch dáme fóliu,nech sa nám neurobí tá nechutná šupa,prípadne posypte práškovým cukrom,má to veľmi podobný efekt). Do vychladnutého pudingu priniesame (ručne) vyšľahanú šľahačku, mleté oriešky (vopred upečené a zbavené šupy (180/10minút) a nakoniec mixerom poriadne vmiešame krém Ole. Plnku dáme do chladničky.

  3. 3

    Tortu naplníme plnkou. Nešetríme,je jej dosť aj na boky a vrch. Zdobíme. Táto časť je moja nočná mora. V tomto pripade som použila neplnené trubičky a vyrobila som mašlu z transfer fólie. Nedokonalosti a nerovnosti som schovala pod nastrúhanú čokoládu. Táto plnka je celkom fajn náhrada za maslový krém,no nevydrží toľko. Je oveľa tekutejší,no chuťovo je veľmi dobrý.

Diskusia k receptu

sany11
Ja hovorim vzdy,ze v jednoduchosti je krasa 5*****
zizaster
Dakujem:-) Robila som aj s poťahovkou,ale toto sa mi páči viac a myslim,ze je to oveľa náročnejšie.
eviana
Zbytočne je ukryť tortu v kilách poťahovky, keď jej chuť je o ničom... pri tejto Tvojej o skvelej chuti nepochybujem a náhodou si ju aj pekne načančala... a veľmi chválim použitie múky špaldovej a celozrnnej... ešte keby bolo foto v reze tak by to bolo úplne dokonalé... Len skúšaj ďalej, ide Ti to super :) 5*
zizaster
Dakujem:-) V reze foto nemam,nestihla som-oslava,deti,bola som rada,ze som stihla dostať jeden kusok. S použitím tychto múk nie je korpus úplne ľahučký ako z bielej,ale je dosť sýty a oveľa ľahšie stráviteľný. I keď krém Ole to asi vyváži:-)
elysa
jednoduchá a krásna, podľa všetkého aj chutná...5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia