Čokoládovo-kokosové nebíčko

adenkax - bez fotkyadenkax, 19. októbra 2014
Čokoládovo-kokosové nebíčko
Foto: adenkax

Recept na korpus mam od kamaratky, a kedze sa snazim z kuchyne vytlacit muku a obmedzit cukor, tak ma zaujal, pretoze je uplne bez Zobraziť celý popisRecept na korpus mam od kamaratky, a kedze sa snazim z kuchyne vytlacit muku a obmedzit cukor, tak ma zaujal, pretoze je uplne bez muky. Dalej som uz imrpovizovala sama podla toho co chladnicka dala... a vznikol uzasny kolacik, ktory chutil celej rodinke.

12
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

10 ks
150 g
200 g
Plnka:
500 g
2 PL
1 PL
1 ks
 (malinový)
Na polevu:
1 čl




Postup

  1. 1

    Vo vodnom kupeli rozpustime cokoladu a nechame ju trochu vychladnut. Medzitym si vyslahame bielka na sneh. Vychladnutu cokoladu pridame k zltkom a vyslahame do penista. Potom pridame bielkovy sneh a nakoniec zamiesavame kokos (mozte pouzit aj pomlete orechy alebo mandle). Cesto bude mat trosku hustejsiu konzistenciu. Cesto nalejeme do tortovej formy, ja som pouzila s priemerom 26cm. Pecieme cca 20 minut na 180 stupnov

  2. 2

    Krem pripavime jednoducho, vyslahame mascarpone s kakakom a cukrom.

  3. 3

    Upeceny vychladnuty korpus 2x prekrojime. Na spodny dame vrstvu dzemu, ja som pouzila domaci cernicovy s trstinovym cukrom. potom vrstvu kremu. Polozime druhu cast korpusu a na tu rozotrieme zvysny krem. Este zakryjeme poslednym kuskom korpusu a polejeme polevou z cokolady a kokosoveho oleja... Dobru chut :)

Diskusia k receptu

tiginko
pekne si napiekla, ukladám na vyskúšanie, som naklonená bezmúčnym sladkostiam. Aj nad cukrom sa dá ešte pošpekulovať
adenkax
@tiginko ono tam okrem tej cokolady nejde vela cukru. Ak pouzijes aj kvalitnu cokoladu tak je to super. Ja som parkrat robila aj domacu cokoladu z kvalitneho kakaa, kokosoveho oleja a kokosoveho cukru, tak mozno by sa dalo aj v tomto improvizovat. Ak ale najdes nejaku fajn nahradu, urcite mi daj vediet :)
tiginko
mala som na mysli kokosový alebo brezový cukor, čo určite poznáš :-) Mňam, hneď by som si dala kúsok...
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Určite vyskúšam, ja tiež rada robím bez múky a taký je tiež recept na martinskú roládu, ktorá je tu v starých receptoch.