Čokoládovo-kokosová torta

drobulka25 - fotkadrobulka25, 19. marca 2013

Takto to dopadlo keď si môj manžel v nedeľu ráno zmyslel že má chuť na sladké :)

8
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

CESTO:
4 ks
100 g
100 g
4 PL
2 PL
1 PL
PLNKA:
2 ks
0,5 l
3 PL
KRÉM:
150 g
80 g
1 PL
0,2 l
2 PL




Postup

  1. 1

    Žltky vymiešame s práškovým cukrom a Herou do peny, pridáme po lyžiciach vodu, múku s práškom do pečiva, kakao a nakoniec sneh. Všetko dobre rozmixovať a vyliať do okrúhlej formy. pečie sa cca 20-25minút, ja cesto kontrolujem špáradlom :)

  2. 2

    Kým sa pečie korpus uvaríme si puding podľa návodu. Kým sa chladí občas ho premiešame.

  3. 3

    Upečený korpus necháme vychladnúť, rozkrojíme ho na dva rovnako vysoké kusy a tie natrieme lekvárom. spodný diel dáme nazad do formy a nalejeme naň puding.Prikryjeme vrchným dielom korpusu a dáme do chladničky na cca 2hodiny.

  4. 4

    Z mlieka a múky si uvaríme hustú kašu a necháme chladiť.Vymiešame maslo s cukrom do peny pridáme kakao a kašu, dobre rozmixujeme aby neostali hrudky. Dáme do chladničky.

  5. 5

    Keď je puding stuhnutý môžeme tortu natrieť plnkou a ozdobiť ju podľa vlastnej chuti a fantázie, ja som použila strúhanú čokoládu na varenie a mandlove hranolčeky a oydobila som ju ružičkami tlačenými cez cukrárenské vrecúško.

Diskusia k receptu

evanaaa
Pekne vypadá, torta. To si ako plnku dala len puding bez primiešania tuku a na obalenie si spravila krém, ktorý sa používa ako plnka? Mohla si to spojiť s pudingom,bolo by to tiež dobré, vlastne väčšinou sa tak plnky robia, tak ma zaujalo, že si každé robila zvlášť. Ale puding bol iste tuhý, keď si požila dva na pol l. mlieka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia