Čokoládovo-kokosová torta

majculanda - fotkamajculanda, 24. februára 2012

Túto tortičku som robila pre detičky môjho brata take male dve žabky :)

3x30 minút
na 210 °C

Suroviny

Piškótové cesto:
15 ks
15 PL
15 PL
1 balíček
2 PL
3 PL
Krém:
2 balíčky
2 ks
podľa chuti
4 PL
0,5 litra
1 ks
1 konzerva
 na polevu
 resp. poťahovka na ozdoby
 na obalenie




Postup

  1. 1

    Piškótové cesto si urobíme podľa návodu ako to mám uvedené pri Makovo-citrónových rezoch http://varecha.pravda.sk/recepty/lahucke-makovo-citronove-rezy/25348-recept.html . Upečieme si 3 kruhové korpusy - každý z 5tich vajec a do dvoch z nich pridáme kakao.

  2. 2

    Krém si uvaríme zo zlatých klasov, mlieka, cukru a kokosu. Do vychladnutého pudingu vmixujeme heru. Časť pudingu si odložíme (na potretie celej torty)

  3. 3

    piškótové korpusy natrieme džemom, krémom, na krém poukladáme ananás a striedavo ukladáme na seba... tmavý, svetlý a tmavý korpus.

  4. 4

    Celú tortu potrieme zvyšným krémom a obalíme kokosom. Na vrch torty nalejeme bielu čokoládovú polevu, necháme stuhnúť a ozdobíme.

Diskusia k receptu

cica2
milučká a krásna tortička :-))
tatranka
Pekne si to vymyslela.Žabky asi strážia tortičku,aby sa do nej u teba nik nepustil.Je veľmi pekná a lákavá.Určite mali bratové detičky radosť z takejto veselej torty.
tykadielko
kráááááááááááásna.....taká tortička by sa hodila mojej mladšej dcérke....od malička ju volám žabuliatko ....tie žabky sa mi veľmi páčia :-)))))
marienka44
@Majculanda ,krasna torta. Ale nie je vela na jeden plat, jedno poschodie piskota z 5 vajec? Potom musi byt torta veeelmi vysoka, :-) Ukladam do KK.
majculanda
veľmi záleží aký veľký je priemer tortovej formy, mne tých 5 vajec bolo akurát :) Do toriet hlavne takých čo nemusia dlho vydržať dávam aj viac vajec, ovocie, piškótu potieram džemom lepšie nejakým riedším - pekne vsiakne do korpusu tým pádom nie je suchá torta a dávam viac krému ale nie mastného skôr viac pudingového... osobne uprednostňujem keď sa torta nareže na väčšie kúsky a pritom je šťavnatá a ľahká.
danielas
Chcela by som vidieť tvoje neterky,keď ju zbadali. Tie žabky sú ozaj milé




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia