Čokoládovo jahodová roláda (fotorecept)

Čokoládovo jahodová roláda (fotorecept)
sladkacokoladaSladkacokolada, 110 ročná žena, Trenčín, recept pridala: 6. decembra 2011 18:31Ďalšie jej recepty

Zasneženú roládu môžme použiť ako vianočný zákusok.

Suroviny

7-8
minút
na 230 °C

Postup prípravy receptu

1

Vyšľaháme bielka so štipkou soli, pridáme kryštálový cukor a došľaháme do hladka.
Čokoládovo jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 1

2

Pridáme po jednom žĺtka a vyšľaháme. Pridáme vodu a šťavu z kompótu.
Čokoládovo jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 2

3

Primiešame hladkú múku. Plech vyložíme papierom na pečenie, rozotrieme cesto, uhladíme a upečieme. Pripravíme si vlhkú utierku. Cesto vyklopíme na utirku, opatrne strhneme papier .
Čokoládovo jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 3

4

Stočíme do vlhkej utierky, necháme vychladnúť.
Čokoládovo jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 4

5

Pripravíme si plnku. Uvaríme puding, zabalíme do fólie a necháme vychladnúť.
Čokoládovo jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 5

6

Škrobovú múčku zmiešame so šťavou z kompótu, necháme prejsť varom. Vychladnutý puding aj šťavu z kompótu vyšľaháme s herou, pridáme vanilk. cukor. Natrieme na roládu, pridáme jahody.
Čokoládovo jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 6

7

Roládu zrolujeme , uložíme do chladničky aspoň na hodinu. Pripravíme si čokotransfér, ktorý si zakúpime v cukrárskych potrebách. Vychladnutú roládu obalíme do zasneženého čokotransféru.
Čokoládovo jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 7

8

Vyšľaháme šľahačku, dozdobíme jednotlivé kúsky šľahačkou a jahodami.
Čokoládovo jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Richard Noskovič: Kuchár by mal byť osobnosť
O tom, že aj mimo Bratislavy sa dajú na Slovensku nájsť kvalitné reštaurácie s inovatívnou kuchyňou nás v rozhovore presvedčil šéfkuchár Richard Noskovič z RESIDENCE HOTEL & CLUB na Donovaloch.

Prašičkove ličnice
Bola posledná májová nedeľa a na Ľubľanskom hrade sa už degustovali posledné súťažné vzorky vína. Päťdesiaty siedmy ročník medzinárodného konkurzu vín bol už za nami.

Európske gastronomické dedičstvo (2. časť)
Prečítajte si o gastronomických špecialitách z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 28/2015: Podunajská kuchyňa Podunajská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 10. júla v denníku Pravda.


TOPlist