Čokoládovo jahodová roláda (fotorecept)

Čokoládovo jahodová roláda (fotorecept)
sladkacokoladaSladkacokolada, recept pridal: 6. decembra 2011 18:31Ďalšie jeho recepty

Zasneženú roládu môžme použiť ako vianočný zákusok.

Suroviny

7-8
minút
na 230 °C

Postup prípravy receptu

1

Vyšľaháme bielka so štipkou soli, pridáme kryštálový cukor a došľaháme do hladka.
Čokoládovo jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 1

2

Pridáme po jednom žĺtka a vyšľaháme. Pridáme vodu a šťavu z kompótu.
Čokoládovo jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 2

3

Primiešame hladkú múku. Plech vyložíme papierom na pečenie, rozotrieme cesto, uhladíme a upečieme. Pripravíme si vlhkú utierku. Cesto vyklopíme na utirku, opatrne strhneme papier .
Čokoládovo jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 3

4

Stočíme do vlhkej utierky, necháme vychladnúť.
Čokoládovo jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 4

5

Pripravíme si plnku. Uvaríme puding, zabalíme do fólie a necháme vychladnúť.
Čokoládovo jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 5

6

Škrobovú múčku zmiešame so šťavou z kompótu, necháme prejsť varom. Vychladnutý puding aj šťavu z kompótu vyšľaháme s herou, pridáme vanilk. cukor. Natrieme na roládu, pridáme jahody.
Čokoládovo jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 6

7

Roládu zrolujeme , uložíme do chladničky aspoň na hodinu. Pripravíme si čokotransfér, ktorý si zakúpime v cukrárskych potrebách. Vychladnutú roládu obalíme do zasneženého čokotransféru.
Čokoládovo jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 7

8

Vyšľaháme šľahačku, dozdobíme jednotlivé kúsky šľahačkou a jahodami.
Čokoládovo jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2015: Voňavá kuchyňa Voňavá kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 17. apríla v denníku Pravda.


TOPlist