Čokoládový koláč

Čokoládovo-cviklový koláč

Autor receptu: lara43

Zdravý koláč vhodný na všetky príležitosti. Jednoduchý príprava a skvelá chuť.

8
porcií
60 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Predhrejeme rúru na 190 °C. Vymastíme a vysypeme múkou tortovú formu s priemerom 18 cm.
  2. Do veľkej misy preosejeme kakaový prášok a múku, pridáme prášok do pečiva a soľ a vmiešame aj cukor. Pridáme zvyšok ingrediencií a dobre premiešame. Nalejeme cesto do formy a pečieme 50 minút, pri teplote 160 °C.
  3. Korpus vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Potiahneme čokoládovou polevou a servírujeme s lyžičkou sladko-kyslej hustej smotany (kyslá smotana 16% vymiešaná s kryštálovým cukrom).