Bábovka

Čokoládovo-brusnicová bábovka

Autor receptu: violeta

Ak vás pochytí chuť na čokoládu...

60 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. V jednej miske zmiešam múku, kakao, kypriaci prášok do pečiva a soľ. Brusnice prepláchnem a zalejem vriacou vodou, nechám nabobtnať. V mixéri vymiešam maslo (izbovej teploty) s cukrom do hladkej hmoty. Postupne pridávam vajíčka, miešam na najvyššom rýchlostnom stupni, pridám vanilkový prášok.
  2. Znížim rýchlostný stupeň a primiešam múčnu zmes a mlieko, pridávam striedavo, podľa konzistencie cesta. Nakoniec stierkou primiešam nasekanú čokoládu a scedené brusnice. Zopár brusníc si odložím na vrch bábovky.
  3. Rúru vyhrejem na 175 °C. Bábovkovú formu vytriem maslom a posypem polohrubou múkou. Bábovka sa piekla 60 minút.
  4. Po miernom vychladnutí ju vyberiem z formy a polejem čokoládou, ktorú som temperovala nad parou. Vrch posypem zvyšnými brusnicami.