Bábovka
Čokoládovo-brusnicová bábovka
Autor receptu: violeta
Ak vás pochytí chuť na čokoládu...
Postup
- V jednej miske zmiešam múku, kakao, kypriaci prášok do pečiva a soľ.
Brusnice prepláchnem a zalejem vriacou vodou, nechám nabobtnať.
V mixéri vymiešam maslo (izbovej teploty) s cukrom do hladkej hmoty. Postupne pridávam vajíčka, miešam na najvyššom rýchlostnom stupni, pridám vanilkový prášok.
- Znížim rýchlostný stupeň a primiešam múčnu zmes a mlieko, pridávam striedavo, podľa konzistencie cesta.
Nakoniec stierkou primiešam nasekanú čokoládu a scedené brusnice. Zopár brusníc si odložím na vrch bábovky.
- Rúru vyhrejem na 175 °C. Bábovkovú formu vytriem maslom a posypem polohrubou múkou.
Bábovka sa piekla 60 minút.
- Po miernom vychladnutí ju vyberiem z formy a polejem čokoládou, ktorú som temperovala nad parou.
Vrch posypem zvyšnými brusnicami.