Čokoládovo-banánový chlebík z iPhonu :)

heysugar - fotkaheysugar, 14. marca 2012
Čokoládovo-banánový chlebík z iPhonu :)
Foto: heysugar

tak tento recept som si sama vyskladala podľa aplikácie, ktorú som si nedávno stiahla do mobilu - Ratio, podľa rovnomennej knihy od Michaela Ruhlmana, Zobraziť celý popistak tento recept som si sama vyskladala podľa aplikácie, ktorú som si nedávno stiahla do mobilu - Ratio, podľa rovnomennej knihy od Michaela Ruhlmana, ktorý sľubuje, že ak poznáte to správne "Ratio" - teda pomer surovín, už nikdy nebudete k príprave jedál potrebovať žiaden recept a v kuchyni sa vám rozviažu ruky :) zašla som teda do sekcie "cestá" a vybrala "muffiny/rýchly chlieb" a toto je výsledok.

12
porcií
25 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

170 g
170 g
85 g
85 g
2
100 g posekaná
85 g
mrvenička:




Postup

  1. 1

    aplikácia hovorí o pomere: múka 2 : tekutina 2 : vajcia 1 : maslo 1. Ak chcete sladkú verziu, pridajte 1 diel cukru ako aj ďalšie ingrediencie, ktoré má vaše cesto obsahovať :) všetky vyšsie uvedené suroviny som preto zmiešala, posekaná čokoláda šla na samý záver. zmes som preliala do formy na malý chlebík a na muffiny.

  2. 2

    cesto som potom ešte posypala pripravenou mrveničkou.

  3. 3

    PS: v nestráženej chvíli sa nám na stôl vrhol náš psík a zjedol 3 muffiny, celú noc sme sa potom báli, či sa zobudí živý, keďže čokoláda je pre psíkov toxická, no naštastie prežil bez ujmy na zdraví a navyše si tiež veľmi pochutil :)))

    Čokoládovo-banánový chlebík z iPhonu :) - obrázok 3
  4. 4

    teším sa ako vyskúšam ďalší recept podľa aplikácie, určite potom zreferujem :)

Diskusia k receptu

afataga
vyzera to byt dobre, tie pomery si ulozim, ten strach o psika poznam, stalo sa nam nieco podobne a tiez prezila, ako som sa docitala nie kazdy pes ma alergiu na cokoladu, ale vraj vacsina
leomax
Už sa na to teším,určite to vyskúšam. A čo sa týka škodlivosti čokolády pre psíkov......Neviem, neviem! Moje "foto" mi už ráčilo ukradnúť celých 100 g,a nič sa im nestalo. Ale radšej s tým treba dať pŕŕŕ!
afataga
tak prave peciem muffiny podla Tvojej aplikacie, ale toho mlieka bolo vela, musela som pridat muku, Ty si dala banan, tak to asi pomohlo
lia66
Jééé, vyzerá mňamózne-ukladám!!!
astheart
Banánové chlebíky miluji! Ukládám.... A ta čokolády pro psa? Chovám amstafy už dlouho, taky už dávno jsem četla o toxicitě čokolády pro psy. Podle mých zkušeností, když jim dáte ze své porce kostičku, nic se jim nestane. Sestra měla jezevčíka, který o Vánocích kradl figurky ze stromku, sám si je rozbaloval (lol Nevidět, neuvěřím.) a hromadu jich snědl. Nic se mu nestalo.
Problém jsou brambory. Psi nemají enzymy, které by štěpily složené cukry, tedy škroby. Já jsem proto opatrnější s bramborama. Viděla jsem už mnoho pokažených psích žaludků právě kvůli bramborám.
nikina1510
minule tuším v reflexe veterinár povedal, že pes by musel spapať asi 300 g čokolády, aby sa mu stalo to najhoršie (a čím väčší pes, tým viac čokolády musí zjesť, resp. čím viac horká, tým menej stačí zjesť), takže zas tak zlé to určite nebolo :)
heysugar
@afataga - ako sa ti nakoniec tie muffiny podarili?
@nikina1510 - ten nas ma necele 4 kg, takze sme cakali, ze minimalne mu bude velmi zle, ale nastastie sa to na nom neprejavilo vobec :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia