Čokoládovo-banánové muffiny fotorecept

paploska - fotkapaploska, 7. marca 2013
Čokoládovo-banánové muffiny (fotorecept)
Foto: paploska

Naše krsniatko má zajtra narodeninovú "párty". Mamka pečie tortu a ja som chcela tiež prispieť niečim, čo by mohlo deti zaujať. Vyhrali to jednoduché Zobraziť celý popisNaše krsniatko má zajtra narodeninovú "párty". Mamka pečie tortu a ja som chcela tiež prispieť niečim, čo by mohlo deti zaujať. Vyhrali to jednoduché muffiny, ktoré môžete upraviť podľa toho čo vám chutí, alebo čo máte doma. Bežne vymením čokoládu a banány za černice či čučoriedky.

12-18
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
150 g alebo obyčajný
250 g
1 ks
70 g
150 dl alebo cmar
1 ks
8 PL
1 ks
Krém:
115 g
150 g
1 ks
3 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Keď sú pokope, pečenie ide od ruky :-).

    Čokoládovo-banánové muffiny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajíčka s trstinovým cukrom a pravou vanilkou vyšľaháme do peny. Cukor môžete vymeniť za bežný biely.

    Čokoládovo-banánové muffiny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do zmesi pridáme olej a premiešame ju. V tejto fáze si pomôžeme mixérom. Do múky pridáme nasekanú čokoládu (mala som len merci, ale výborne poslúžilo) a primiešame bio kypriaci prášok. Múku pridáme do vyšľahaných vajec, doplníme jogurtom, cmarom alebo kyslým mliekom. Premiešame varechou.

    Čokoládovo-banánové muffiny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech som vyplnila papierovým košíčkami, zvyčajne ich nepoužívam, ale je to pohodlnejšie. Piekla som dve dávky. Do prvej z nich som dala hrubší plát banánu na vrch muffiny, a do druhej som banán posekala na väčšie kúsky a pridala v poslednej fáze do cesta. Druhý spôsob je chutnejší :-) Z jednej várky budem mať 12 veľkých muffinov, ak ich chcete zdobiť dávajte do košíkov menej cesta, len do polovice.

    Čokoládovo-banánové muffiny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zvyčajne sú po upečení hotové, ale tentokrát boli pečené na narodeniny, a tak som ich ozdobila. Maslo vymiešame do peny (jemne) a pridáme syr, alebo čistú smotanovú pomazánku. V závere primiešame ovocný cukor a malinovú šťavu. Nepoužívam žiadne farbivá, pretože ovocie a zelenina ich bez problémov vedia zastúpiť. Ozdobíme podľa ľubovôle.

    Čokoládovo-banánové muffiny (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

douglas
Sú pekné, ja robím muffins stále s niečím novým, pretože basic rcp, ktorý robím je môj vlastný a tak ďalšie ingrediencie (oriešky, sušené/konzervované ovocie, čokoládu,...) pridávám zrovna čo je poruke :). Teraz nedávno som na Vareche.sk videla muffins pečené bez košíčkov (len vo vymazanom plechu) osobne to považujem za nevkusné, disgusting & yuck.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia