Čokoládovo arašidové košíčky

fitka3010 - fotkafitka3010, 26. apríla 2014
Čokoládovo arašidové košíčky
Foto: fitka3010

Výborný recept pre milovníkov kombinácie čokoláda + arašidové maslo. Je to zdravšia verzia z naturálnych surovín, avšakaj tak dosť kalorická, takže ak si strážite Zobraziť celý popisVýborný recept pre milovníkov kombinácie čokoláda + arašidové maslo. Je to zdravšia verzia z naturálnych surovín, avšakaj tak dosť kalorická, takže ak si strážite váhu, tak si dajte pozor na množstvo :) Recept je zo stránky fitrecepty.sk

4-6
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

3 PL
2 PL
6 PL na kúsky (70%+)
4 PL
 alebo orechy na posýpku
1-2 PL alebo agave (môžete vynechať)




Postup

  1. 1

    Kokosový olej si spolu s čokoládovými kúskami a kakaom roztopíme v malom hrnci. Ak chcete túto dobrotku ešte sladkšiu, pridajte teraz 1-2 PL medu alebo agáve. Miešame dohladka.

  2. 2

    Do pripravených mištičiek (buď od muffiniek alebo ako na obrázku) dávkujeme na spodok cca 1-2 lyžice čokoládovej hmoty. NEcháme ju trochu stuhnúť a vychladnúť.

  3. 3

    Na čokoládovú hmotu nadávkujeme do každej mištičky 1 PL arašidového masla. Zalejeme zvyšnou čokoládou a môžeme posypať mandľami, kokosom alebo čímkoľvek si prajete.

  4. 4

    Nechajte tieto košíčky cez noc postáť v chladničke a vráťte sa k nim keď zavládne čokoládový ošiaľ. Po prvej noci v chladničke boli ako na obrázku, avšak po dvoch nociach už boli krásne pevné a chrumkavé :)

Diskusia k receptu

tiginko
jednoduché a skvelé, určite čo najskôr vyskúšam. Arašidové maslo v chladničke je, tak už len tá príležitosť (na dnes sa už chladí domáca zmrzka) Chuť sa nájde vždy ;-)
luss44
vyzerajú skvelo, takéto fitrecepty mám rada :) Mňa čokoládový ošiaľ drží už tri dni, nie a nie pustiť :) Našťastie dnes nemám potrebné suroviny, ale najbližšie si ich urobím.
jeka
Vyzerajú skvelé,ale chcela by som sa spýtyť ,kde sa dá kúpiť kokosový olej tu u nás.Dakujem.
tiginko
kokosový olej predávajú zvyčajne v bio predajniach, alebo sa dá lacnejšie kúpiť cez internet. Sú dva druhy: klasický, voňajúci po kokose, ten je vhodný na prípravu sladkostí, a potom je ešte olej zbavený vône, ten sa dá používať na varenie a pečenie slaných jedál, aj na vyprážanie.
jeka
Našla som v tuhom stave,je dobrý do kuchyne?
tiginko
@jeka bod topenia kokosového oleja je 24 stupňov, takže pod touto teplotou je tuhý a biely a nad touto teplotu sa topí a stáva sa olejovitým




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia