Čokoládový zákusok

Čokoládové tortičky s tvarohovým krémom

Autor receptu: izabella929

Tortičky ku káve.

18
porcií
50 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy som dala 4 vajcia, pridala som cukor a horúcu vodu. Vyšľahala som cesto do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala v malých dávkach k vajcovo-cukrovej hmote a opatrne vmiešala. Plech som vystlala papierom na pečenie. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. Cesto som vyliala na plech a upravila. Pieklo sa 10 min. Upečené som nechala úplne vychladnúť na mriežke.
  2. Pripravila som si krém. Tvaroh, cukor a vanilku som zmiešala. Pridala som strúhanú citrónovú kôru a nastrúhala som do krému detské piškóty. Z vychladnutého cesta som vykrojila párny počet koliesok. Krém so vložila do cukrárskeho vrecka a na polovicu koliesok som nastriekala krém. Pripravila som si nad parou čokoládovú polevu a vrchné kolieska som namočila do polevy a dala stuhnúť do chladničky. Keď čokoláda stuhla, položila som vrchné kolieska na krém.
  3. Pripravila som si šľahačku na zdobenie. Mixérom som vyšľahala šľahačku cukor a Smetafix. Hustú šľahačku som vložila do cukrárskeho vrecka a ozdobila som vrch. Jednoduché tortičky chutili mojej rodine. Prajem vám dobrú chuť.