Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Čokoládové tortičky s tvarohovým krémom

izabella929 - fotkaizabella929, 8. novembra 2017

Tortičky ku káve.

18
porcií
50 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
4 PL
4 PL horúca
4 PL výberová
2 PL holandské
1 KL
1 KL
Krém:
500 g
2 PL
1 bal
1
8 ks
Čoko poleva na vrch:
100 g
1 PL
1 PL
Zdobenie:
250 ml (33 %)
1 PL
1 bal




Postup

  1. 1

    Do misy som dala 4 vajcia, pridala som cukor a horúcu vodu. Vyšľahala som cesto do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala v malých dávkach k vajcovo-cukrovej hmote a opatrne vmiešala. Plech som vystlala papierom na pečenie. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. Cesto som vyliala na plech a upravila. Pieklo sa 10 min. Upečené som nechala úplne vychladnúť na mriežke.

  2. 2

    Pripravila som si krém. Tvaroh, cukor a vanilku som zmiešala. Pridala som strúhanú citrónovú kôru a nastrúhala som do krému detské piškóty. Z vychladnutého cesta som vykrojila párny počet koliesok. Krém so vložila do cukrárskeho vrecka a na polovicu koliesok som nastriekala krém. Pripravila som si nad parou čokoládovú polevu a vrchné kolieska som namočila do polevy a dala stuhnúť do chladničky. Keď čokoláda stuhla, položila som vrchné kolieska na krém.

    Čokoládové tortičky s tvarohovým krémom - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som si šľahačku na zdobenie. Mixérom som vyšľahala šľahačku cukor a Smetafix. Hustú šľahačku som vložila do cukrárskeho vrecka a ozdobila som vrch. Jednoduché tortičky chutili mojej rodine. Prajem vám dobrú chuť.

Diskusia k receptu

alex37
a teraz som v pomykove či marhuľový alebo čokoládový... tak asi oba :-) pekný deň
haji
Haha, miluju sladké a teď virtuálně si dám obou ruč: do jedné ruky makovo marhulový a do druhé čokolá tortičku s tvarohovým krémom. Ještěže je to bezpečné a z kochání nejde přibrat. haha Díky za receptík, milá Izi!, tvé dezrty nemají chybu!
babka123
Milá Izka, páči sa mi Tvoj nápad na pekné tortičky, určite aj veľmi chutné, len som zvedavá čo si urobila s tými výkrojkami okolo krúžkov - ja by som nemusela rozmýšľať čo s tým, mám dosť ochutnávačov. Daj inšpiráciu čo si z toho vymyslela. Mne sa Tvoje riešenie veľmi páči pre mňa výhodné, aspoň sa mi pri krájaní na rezy nepoláme poleva.
astor
Ake roztomile tortičky, bolo by mi ich aj ľúto zjesť....paráda.
izabella929
@babka123 ,aj som čakala túto otázku tak teda rada odpoviem..v prvom rade vykrajujem tak úsporne, aby som nemala veľký odpad..no ale i napriek tomu vznikne..mám susedku, ktorá má roztomilú prváčku..k odkrojkom som pridala 2 pl. jahodový džem, hrsť nasekaných orechov,hrsť hrozienok, hrsť nasekanej čokolády na kocky, drobné arašidy a nakrájané kúsky zavárané marhule..všetko som zmiešala, ruky som si namočila aby som sa to zlepilo a aby sa nalepil na to strúhaný kokos..položila do papierových košíčkov a už milučká utekala po ne..nikto sa ich doma nesmel ani dotknúť..zobrala si do školy lebo práve mala narodeniny, ponúkla vraj aj pani učiteľku..pred týždňom som jej takto upiekla vanilkové srdiečka, bolo že to radosti..)
izabella929
@astor ,tiež si to hovorím keď si k takému koliesku prisadnem s voňavou kávičkou..,,odkiaľ že do teba vojsť s lyžičkou, aby mi ťa nebolo ľúto,,,,)))))
arnilka
fantastický receptík, pri ochutnávke by asi nezostalo, ale zobkala by som ku kávičke jednu tortičku po druhej :-) Milá @Izka , ty ale vieš rozmaznávať mlsné jazýčky :-)
babka123
Milá Izka, veľmi pekne Ti ďakujem za podrobnú vyčerpávajúcu odpoveď. Chcela som vedieť ako si to vyriešila, tak sme sa vlastne dozvedeli ďalší recept. Ja z odkrojkov robievam tiež guľky, ale keď je ich viac, keď sa viac pečie ako k sviatkom. Veru by som tiež chcela byť Tvojou susedkou.
izabella929
@haji , pred teba by som postavila celú tácku a už by som len čakala, koľko zvýši.-)))veľmi naťahujú ruky smerom k tebe...núkajú sa..)@mojaradost ,iste by vám chutili.-)@monty469 ,či tak ďaleko dohodím, to veru netuším..)@pavlinkaab ,ďakujeeeem.-)@arnilka , dá sa veru povedať,že som toho napiekla mnoho a veru zákusok ako celok som nikdy neochutnala..len krém a odkrojky, aby som vedela aké je cesto..až teraz si občas dám jeden a viem aj hodnotiť...no aj tieto sa vydarili.-)Ďakujem pekne všetkým za komentáre.-)
akned
Krásne a určite chutné. Ukladám. A super vyriešené odrezky. Ešte aj potešené drobce v škole :-)
ywett
@Izabelka , tortičky máš krásne a tiež aj tá krásna ruža potešila :-) Tieto tortičky sú perfektné, ja podobné zvyknem robievať na narodeninovú párty, páčili sa hlavne deťom :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia