Čokoládový zákusok

Čokoládové rezy so šľahačkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na tento víkend úplne jednoduché málo pracné čokoládové rezy

18
porcií
50 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
  2. Múku, prášok do pečiva, kakao a sódu som zmiešala a preosiala na 3x do cesta a opatrne vmiešala.
  3. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla 10 minút. Kým sa piekol prvý korpus, pripravila som cesto aj na druhý korpus a piekol sa tak isto ako prvý.
  4. A oba korpusy upečené.
  5. Pripravila som krém: V mlieku som vymiešala Zlatý klas, pridala som kakao a uvarila hustú kašu, nechala som ju vychladiť. Kým sa chladila, maslo s cukrom som vymiešala do peny a po lyžici som pridávala vychladnutú kašu, napokon som pridala roztopenú čokoládu a rum a krém odložila do chladničky.
  6. Keď som mala všetko pripravené, zostavila som koláč. Na podnos som položila prvý korpus a natrela som ho horúcim jahodovým lekvárom.
  7. Na lekvár som natrela krém...
  8. ...a zakryla som druhým korpusom. Na korpus som položila papier na pečenie, krájaciu dosku a 2 kg múky a do rána uložila stuhnúť.
  9. Na druhý deň som pripravila šľahačku zo smotany, Smetafixu a cukru. Šľahačku som rozdelila na polovicu. Prvú som natrela na vrch zákusku a do druhej som pridala kakao a dala do chladničky aj s koláčom. Koláč som krájala horúcim mokrým nožom a potom zdobila odloženou kakaovou šľahačkou.
  10. Prajem vám dobrú chuť.