Čokoládové rezy s lieskovcovým krémom

Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 1. marca 2015
Čokoládové rezy s lieskovcovým krémom
Foto: Robert Hüttner
8
porcií
35 minút
príprava
10 minút
na 190 °C

Suroviny

Na jeden korpus:
4 ks
100 g
110 g
10 g (potrebujeme 3 korpusy)
Krém:
1 l
120 g
2 bal.
300 g
150 g pražené, pomleté
50 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Zo surovín upečieme tri korpusy pri teplote 190 °C. Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme puding, necháme ho vychladnúť, primiešame maslo, rum a vyšľaháme dohladka.

  2. 2

    Nakoniec pridáme opražené lieskovce. Plníme: plát – krém – plát – krém. Necháme stuhnúť, potrieme čokoládou a posypeme pomletými lieskovcami.

Diskusia k receptu

cupcake
Vyzera vyborne, podla surovin chutne, mam rada taketo typy zakuskov.Urcite vyskusam
marienka44
Krásne rezy, aj iste chutné. Čo sa myslí korpus? Upiecť 3 korpusy. V tortovej forme? Ale potom by nebol takýto výsledný tvar. Možno autorka myslela 3 plechy upiecť.
cupcake
Z jej receptami je to tazke, ja by som vsak upiekla jeden korpus-cesto na plechu a potom prerezala na 3 casti, podla mnozstva treba velkost plechu prisposobit. Mam tiez problemy s jej receptami, nie su jasne, teda pre mna.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia