Čokoládové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Veľmi chutné rezy z dvojakej čokolády. Do jedného cesta som pridala roztopenú horkú čokoládu...v krémoch som použila bielu aj horkú čokoládu...

16
porcií
120 minút
príprava
8x5 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia som rozdelila..žltky som si odložila do chladničky na iné použitie...bielky a soľ som vymiešala na tuhý sneh..na pracovnú dosku som preosiala hladkú múku aj s práškom do pečiva..pridala som smotanu a roztopené maslo...začala som vareškou zapracovávať suroviny do múky..
  2. do takmer spracovaného cesta som napokon pridala po častiach tvrdý sneh...
  3. cesto som poriadne vymiesila a rozvážila som ho na 2 rovnaké časti..jedno cesto som odložila do chladničky..
  4. do druhého cesta som zapracovala roztopenú vychladnutú horkú čokoládu, rum a kakao, cesto som vymiesila a uložila do chladničky..
  5. pokiaľ sa cestá chladili, uvarila som si krém: do mlieka som pridala detskú krupicu, rozmiešala , pridala som vanilku a cukor...uvarila som hustú kašu a nechala som ju iba chvíľku chladiť..
  6. teplú kašu som rozdelila na dve polovice..do jednej som pridala 100g masla a 100g roztopenej bielej čokolády..
  7. do druhej som pridala 100g masla a 100g roztopenej horkej čokolády..krémy som dala do chladničky stuhnúť...
  8. z chladničky som si vybrala tmavé cesto a rozvážila som ho na 4 rovnaké časti..
  9. pripravila som si pečiace papiere a na nich som rozvaľkala všetky tmavé cestá a ukladala som ich na seba..
  10. biele cestá som rozvážila na 4 rovnaké časti...
  11. všetky štyri cestá som tiež rozvaľkala na pečiacich papieroch a ukladala na seba..trúbu som nechala vyhriať na 180st. a každé cesto sa pieklo 5 minút...upečené som zase ukladala aj s papierom na seba, takto sa cesto nevysuší...
  12. vybrala som z chladničky krémy a rozdelila som ich na 4 rovnaké časti..upečené a vychladnuté cestá som potierala krémom takto:
  13. biele cesto som potrela bielym krémom..ukladala som ich striedavo..na tmavé cesto som dala biele a na biele som uložila natreté tmavé...
  14. tmavé cesto som potrela tmavým krémom..všetky natrené cestá som uložila a aj posledný vrchý som natrela krémom..položila som naň pečiaci papier a zaťažila som koláč na 5 hodín v chladničke..
  15. potom som ho vybrala z chladičky, poliala čokoládovou polevou a vrátila do chladničky stuhnúť...až druhý deň som ho pokrájala na rezy..
  16. dobrú chuť vám prajem ...