Nepečený čokoládový dezert
Nepečený čokoládový dezert

Čokoládové plátky s penou z bielej čokolády a malinami

Igor Čehy
šéfkuchár Reštaurácie Kaštieľ Studené, 10. mája 2018
Čokoládové plátky s penou z bielej čokolády a malinami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava

Suroviny

80 g (min. 50 %)
50 g
100 g
1 ks
300 g čerstvé




Postup

  1. 1

    Horkú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, natrieme na mastný papier a necháme vychladnúť. Z čokoládového plátu vykrojíme kolieska.

  2. 2

    Pena z bielej čokolády: Želatínu dáme napučať do vody. Potom ju trocha vyžmýkame na miernom ohni rozpustíme. Nad parou rozpustíme bielu čokoládu, ktorú následne pridáme do vyšľahanej šľahačky spolu z rozpustenou želatínou.

  3. 3

    Čokoládové kolieska po vrstvách plníme najskôr malinami po okrajoch a vnútro vyplníme penou z bielej čokolády pomocou cukrárskeho vrecka.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia