Čokoládové pité fotorecept

eldina - fotkaeldina, 29. januára 2014
Čokoládové pité (fotorecept)
Foto: eldina

šťavnatý zákusok, ktorý môžete podávať aj horúci...škoda, že je kalorický, inak by som zbaštila celý plech..:)

10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
150 g
1 ks
2 PL
miništipka
2 PL
Plnka:
200 g
150 g
6 ks
7 ks
2 PL
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Potrebujeme: ( gramáž cukru do plnky si prispôsobte podľa seba , koláč je sýty a sladký, ale koláč predsa má byť sladký, nie?..:)))....namiesto orechov môžte pridať mandle či kokos...)

    Čokoládové pité (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    z masla, múky, štipky soli, vody a 2 Pl cukru vymiesiť cesto..dať do chladničky chladiť , pokým robíte plnku (poprípade pridať ešte trochu múky, toľko, aby sa s cestom dobre pracovalo)

    Čokoládové pité (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    nalámať čokoládu, pridať zomleté orechy-na hrúbku, akú chcete, lekvár a cukor...na najslabšom ohni rozpustiť, ale pozor, nech čokoláda nezhorí, preto miešať..

    Čokoládové pité (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    medzitým, kým miešate---- z polovice cesta vyvaľkať na pomúčenej doske cesto veľkosti plechu /nie najväčší plech/...(ženy vedia, že sa dá naraz aj cesto vaľkať-aj čokoláda miešať..:)))) ... )....plech natrieť maslom a valčekom naň preniesť cesto...ako vidíte na obrázku, útvar sa mi nezdaril, ale to nevadí, okraje cesta som na plechu obrezala a naniesla na miesta, kde nevystalo..:)...treba len potľapkať a cesto sa spojí, aj tak je maslové...

    Čokoládové pité (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ked je všetko rozpustené-pridať žltky, dobre premiešať, už nevariť-masa je stále teplá, takže sa všetko spojí.........rozpustená čoko masa vyzerá takto:

    Čokoládové pité (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    do rozpustenej čokoládovej zmesy jemným miešaním pridať vyšľahaný sneh z bielkov

    Čokoládové pité (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    že to zľahka nejde zistíte okamžite, ked sa metličkou prvý x zaboríte do čokoládovej masy..:) nevadí, hlavne nie mixérom...(25.te metličkovmiešanie som už vôbec nerobila "zľahka"..:)))...) -----plnku vyliať na plech

    Čokoládové pité (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    navrch som zvyšok cesta nastrúhala, nechcelo sa mi opäť vaľkať..:)

  9. 9

    dať piecť do predhriatej rúry na 180°C cca 30 minút......netreba špáratkom skúšať, či je koláč upečený, plnka bude aj tak mäkká, len by Vás to miatlo..:)

    Čokoládové pité (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    zdobeniu sa medze nekladú!..môj sa tešil práškovému cukru, Váš sa môže aj šľahačke...:)..koláč sa dobre krájal už po 10.-tich minútach

    Čokoládové pité (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ešte moje finálne zosumarizovanie času manuálnej práce..:) ../ pre Nás, lenivcov, je to veľmi smerodajné!/-------cesto som miesila asi 2-3 min, čokoláda sa asi 3 min roztápala, medzitým som vyvaľkala cesto-čiže sa čas neráta..:) sneh šľahal mixér asi minútu a nech som ešte niekde stratila dve minúty-aj tak to vychádza maximálne 10 minút....takže další koláč pre lenivcov, čo sa niekedy musia premôcť a niečo napiecť ...:)

Diskusia k receptu

babkamt
čoko pité sa mi páči, len si v bode 3. zabudla napísať , čo so 6 žĺtkami. Dopíš to prosím ťa.
aroooo
nóó... takéto niečo sa mi páči, hlavne že som čítala hore: šťavnatý zákusok, ktorý môžete podávať aj v noci....==::))), ukladám do kk, také rýchle mám najradšej
babkamt
@eldina , dúfam , že si sa neurazila . To som nechcela. Recept , ktorý chcem urobiť si prečítam pozornejšie , aby som niečo nespravila zle. Recept , ktorý ma nezaujme len preletím. Prajem ti príjemný deň.
eldina
@babkamt to ti ako napadlo? ved je to moja chyba...kontrolujem po sebe a nevidím..:) to bola pochvala, že si pozorná, ja až tak podrobne nečítam recepty..:) ešte raz veľká vdaka
silvia68
Tvoje krupicové koláče sa u nás tešia vekej obľube, tento vyzerá tiež prudko jedlý, už sa teším ako ho vyskúšam. A hlavne jednoduchý , super.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia