Čokoládové koláčiky
Čokoládové koláčiky

Čokoládové oválky

maxinka - fotkamaxinka, 17. decembra 2017
Čokoládové oválky
Foto: maxinka
30 minút
príprava

Suroviny

Suroviny:
150 g
70 g
180 g
60 g
20 g
1 ks
Náplň:




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme. Rozvaľkáme a vykrajujeme oválky. Uložíme na papierom vyložený plech.

    Čokoládové oválky - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme na 170 °C približne 6-7 min., treba sledovať. Po upečení a vychladnutí polovicu sušienok namáčame do polevy. Jednu stranu do bielej, druhú do tmavej čokolády. Keď poleva stuhne, plníme Nutellou.

Diskusia k receptu

jack
Super,páčia sa mi.A s nutelou to nie je veľmi sladké?Ukladám;-)
1x ivchi
haji
Efektní zdobení, v jednoduchosti je krása. Jsi šikulka!!
maxinka
@Alex37 (17.12.2017 17:16)

Tak isto ako čokoládovú. Trochu stuženého tuku, trochu olej pre lesk. Odhadom,aby nebola riedka,ani veľmi hustá.
pethrooshick
Dobrý deň, našla som tento recept na českej stránke, pravdepodobne originál má pôvod tu na Vareche - práve mám urobené cesto a potrebujem poradiť, kde robím chybu, resp. ako mám správne postupovať - cesto je totiž veľmi mäkké vzhľadom k množstvu tuku /dala som maslo/ a pokus o rozvaľkanie je tak opakovane neúspešný, lebo sa neskutočne lepí na valček. A to mi už takmer dva dni stojí cesto v chladničke, lebo som sa k nemu nevedela dostať.. Prosím o radu.. Ďakujem pekne.
babinka
Myslim si, ze ak pouzijes papier na pecenie alebo akukolvek foliu pri valkani, podari sa to. Ja tak robim stale aj pri ostatnych cestach, aby som nepodsypovala zbytocne mukou. Vyskusaj, urcite sa to podari. @pethrooshick (15.12.2019 19:02)

pethrooshick
@babinka (15.12.2019 23:05)

Ďakujem za radu. Ja som nakoniec našla tu na Vareche iný recept so Solamylom v koláčikoch / varecha.pravda.sk/recepty/jemne-linecke-pecivo-fotorecept...
a trochu som podľa neho tento upravila - pridala som ešte múku aj Solamyl, trochu cukru a jeden žĺtok - síce to už nie je pôvodný recept, ale s cestom sa dobre pracovalo, aj výsledok je dobrý - krehké pečivko.. Asi treba byť o dosť skúsenejšia cukrárka ako som ja - nevadí, hlavne, že sa nakoniec podarilo :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia