Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny
kucharronaldKucharronald, recept pridal: 19. marca 2010 11:52Ďalšie jeho recepty

Piekol som ich 1. krát....tento recept je veľmi ľahký :)

Suroviny

24
porcií
10
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Najprv Vám poviem niečo: U mňa je 1 šálka 2,5 dcl. Muffiny vyjdú cca 24 kusov.

2

POSTUP: Margarín, vajce, mlieko a esenciu zmiešame v jednej miske. Do druhej misky dáme múku, cukor, kypriaci prášok, citrónovú kôru a kúsky čokolády. Všetko dobre zmiešame. Potom margarín, vajce, mlieko a esenciu nalejeme do druhej misky. Všetko dobre zmiešame. Potom ich dáme do muffinových foriem a pečieme na 180 stupňoch okolo 20 minút.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jozefj, 19. marca 2010 o 16:21
    Nič moc......


  • kucharronald, 19. marca 2010 o 16:52
    Prečo?


  • jozefj, 19. marca 2010 o 16:57
    Nemám rád sladké.Naposledy som sa prejedol gaštanových guliek podľa tvojho recept, zo 14.februára.


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 19. marca 2010 o 17:34
    Prečo si sa prejedol sladkostí, keď ich nemáš rád??

    Inak to neznelo práve ako povzbudenie ten prvý príspevok @jozefj .



  • babidka, 19. marca 2010 o 18:23
    Ronald , povznes sa nad takymi poznamkami ako bol ten prvy prispevok ...
    recept je dobry , urcite sa bude pacit mojim vnucatkam az im tie mafinky upeciem .


  • kucharronald, 19. marca 2010 o 18:33
    Viem, že je dobrý :) Skúšal som :) sestre chutilo :) možno, že @jozefj práve nemá rád muffiny..


  • babidka, 19. marca 2010 o 20:27
    no ved prave , dokonca mozno nema rad ani sladke a dobre kolaciky:-DDDDDDDDDDD


  • kucharronald, 19. marca 2010 o 21:21
    mozno? :D


  • milan2, 20. marca 2010 o 00:02
    Ronald, nič si z toho nerob. Nechápem prečo @jozefj vôbec reagoval. Keď sa mi recept páči, tak ho pochválim a keď sa mi nepáči, tak sa pozriem na iný.


  • kucharronald, 20. marca 2010 o 07:05
    no možno...ale ten recept by nemal tak vyzerať :D mal by byť väčší....ale mal som len 1 plech, ale aj to na 6 muffinov...


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 20. marca 2010 o 09:39
    A vieš čo je super? Keď budeš toto isté robiť nabudúce a budú vyzerať inak, môžeš fotku vymeniť, koľko krát chceš :-))


  • kucharronald, 20. marca 2010 o 11:39
    veď hej :D


  • sovka62, 20. marca 2010 o 13:35
    Rony, receptík je fajn, ukladám si ho. A z kritikov si nič nerob, nemôžeme mať všetci radi to isté. Ja napríklad nejem ryby, raky, morské plody, huby, ale nebudem predsa písať k receptom na tieto jedlá, že nie sú dobré. Veď by som to ani nevedela posúdiť, keďže som to nikdy nechutnala. Hlavu hore a pokračuj.


  • kucharronald, 20. marca 2010 o 13:45
    Ja ryby mám len také rád, ktoré nemajú kosti :) Chodievam v lete s otcom na ryby, alebo u starých rodičov v Komárne...Majú víkendový dom pri rieke Dunaj...je ten ostrov...oproti sú lodenice...tam som zvykával chodiť :) ale teraz to zakázali...budujú maják, je tam veľa ľodí...


  • kucharronald, 20. marca 2010 o 13:45
    A chcem kúpiť nejaké silikónové formy na muffiny...hovoria, že do toho ani košíky netreba dať...skúsim z veľkonočných peňazí kúpiť :D


  • michsamant, 20. marca 2010 o 15:17
    mne sa tie mafiny pacia, na mladeho chlapca si velmi sikovny a mas urcite krajsiu zalubu ako sa flakat niekde a hulit s partiou...nenechaj sa nikym odradit, ved si vyhral knizku :) tak za nieco to bude ;)


  • cistinka, 20. marca 2010 o 15:18
    Sovka ani ja nejem ryby ani nič rybacie...je tu mnoho vynikajúcich rybacích receptov, ale nikdy ich nekritizujem aby som nebrala chuť tým, čo ich milujú...
    tiež som mala raz napísané pod receptom fuj....zmazala som hneď ten komentár, pretože človek, čo pohŕda jedlom si nezaslúži byť na vareche...


  • kucharronald, 20. marca 2010 o 15:21
    Keď budem mať silikónovú formu, spravím väčšie a pridám foto...


  • janaalizibolenova, 20. marca 2010 o 16:59
    Rony, nic si nerob z prispevku od jozefj, nechapem, na co reagoval, a uz vobec nechapem, preco sa prejedol sladkych gastanovych guliek, ked tvrdi, ze nema rad sladke, nieco tam nesedi.....


  • kucharronald, 20. marca 2010 o 17:33
    ani mne :D:D:D ale u nás ešte nikto z tých sa nemal zle :D asi niečo zle spravil :D Alebo proste nemá rád sladke :D


  • honestka, 20. marca 2010 o 18:24
    Rony, prezradim ti tajomstvo ("TRICK" ), ktory sa pouziva pri peceni, kedze muffinky sa tu predavaju vsade bezne:
    =Nikdy velmi dobre NEVYPRACUJ cesto, vsetko iba poriadne premiesat, ale nie vypracovat na hladko, ako sme my skuseni s nasimi kolacikmi, lebo potom su muffinky take "hutne" a tvrde...

    = podobne je to tiez, ked sa robia "chocolate chip cookies" to su tie "zapadniarske" cokoladove okruhle kolaciky, neviem ako sa to povie u nas. aj tam je velmi DOLEZITE cesto len tak akoby dat dokopy aby drzalo a potom klast kopky na plech, ktore sa rozleju do okruhlych kolacikov.

    = a do tretice tento "trick" sa pouziva aj pri spracovani cesta na kolace "PIE".
    tie su potom krasne nafuknute a krehke. uplne ine ako keby sa tam pouzilo nase kvalitne linecke cesto ako zaklad.


  • michsamant, 20. marca 2010 o 19:35
    @honestka a ako robis cesto na "pie" lebo ja robim linecke,ale chcela by som vediet aj to, co mas ty na mysli...daj prosim recept na Varechu! dakujem :)


  • milan2, 20. marca 2010 o 19:41
    Ronald, prvé, čo ma včera napadlo, keď som začal čítať príspevky k tomuto receptu bolo, že si mal jednoducho hneď vymazať príspevok od @jozefj. A vidíš, aj @cistinka je toho istého názoru, takže nabudúce už vieš, čo máš urobiť. S takým diskutérom nemá vôbec význam pušťať sa do diskusie. Ja som ešte mufinky nikdy nerobil, ale na vysokej škole sme si ich kupovali v bufete skoro každý deň. A boli výborné. Už nejaký čas uvažujem, že si kúpim aj ja mufinkovú formu, len sa neviem rozhodnúť, či silikónovú alebo plechovú s teflonovou úpravou. Asi na to založím diskusný príspevok.


  • kucharronald, 20. marca 2010 o 19:58
    ok, nabudúce vymažem :) Ja mám teflónovú...ale tá mi nevyhovuje...nejako v tom sa prilepia...a hovoria, že silikónová je lepšie...tak idem si tú kúpiť onedlho :D


  • honestka, 21. marca 2010 o 03:40
    silikonova je ozaj vyborna, v nej nikdy neprihoria a su pekne nafuknute, lebo teplota je velmi stala a lahko sa z formy vysuchnu von. Ak nemas ziadnu, radsej investuj hned do silikonovej.
    Ja som investovala aj do par silikonovych foriem (babovka, chlebove formy a tortove) a mrzi ma len, ze som uz davno nezmenila.

    Tak isto pouzvam namiesto peciaceho papiera SILPAT ( made in FRANCE), je to velmi vyhodna investicia, hoci este stale dost draha,(aspon tu)- ja s nou peciem najmenej 15 rokov vobec nestarne (vraj najviac sa moze pouzit 500x) a dalsia vyhoda je, ze mozem pouzivat vsetky stare plechy, uz davno sa mi vratila investicia, ktoru by som dala za papier a ziadny kolacik sa nepripecie...


  • honestka, 21. marca 2010 o 05:29
    @michsamant : pokusila som sa napisat recept na dobre cesto na pie (paj) kolac. Prilozila som aj video z YT, aby bolo dobre vidno postup, dufam, ze sa ti podari, lebo taketo cesto je ozaj rozdielne oproti tomu lineckemu.
    good luck a Daj vediet ako ti to vyslo!


  • kucharronald, 21. marca 2010 o 07:48
    @Honestka pozriem už tú silikónovú formu na muffiny...na bábovku máme zo skla...a na muffiny zatial má z teflónu čo z čoho...ale zmesti tam len 6 kusov...a nebolo by zlé ani ten papier Silpat...niečo pozriem na internete..


  • adamochutnavac, 25. marca 2010 o 09:50
    podla mna je tento recept bezchybny dobra fotka dobry postut aj to dobre vyzera pridavam do KK a tvoje recepty su velmi dobre :-)


  • adamochutnavac, 25. marca 2010 o 09:51
    pardon *postup :-)))


  • kucharronald, 25. marca 2010 o 10:50
    :) nejak mi nevysli :) prvýkrát som robil, a myslel som, že narastie ( aj v reklame to narastie) Ale tento recept až tak nenarastie :) Ale nabudúce už budem vedieť :)


  • adka18, 26. marca 2010 o 20:46
    Mňamka, zbožňujem muffinky a sladké, vyskúšam čím skôr :)


  • forneta, 1. mája 2010 o 10:32
    mne sa zdaju ako by boli robené na panvici a ne v trube



Pridanie komentáru:
Ďalšie komentáre sa k tomuto receptu momentálne nedajú pridávať. Pretože autor receptu buď tento recept vypol (zmenil na skrytý), alebo v ňom autor robil úpravy a recept čaká na schválenie administrátormi.

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablková pita
Syn sa chystal striekať chardonnay v hone Ingle. Musel som sa poponáhľať. V strede hektárovej vinice pri kamenici rastie statná letná jabloň. Má veľké tvrdé plody s ružovými škvrnkami.

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.

Turecká kuchyňa: Hosť do domu - boh do domu
Seriál SVETOVÉ KUCHYNE dnes z orientálneho Turecka od našej Varecháčky Cesminaz.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist