Čokoládové muffiny à la brownies

mundaka - fotkamundaka, 15. apríla 2013

Recept som našla na stránke www.akosatorobi.sk od používateľa Žabka, zapáčil sa mi, vyskúšala som a neoľutovala. Tieto muffiny sú úplne vynikajúce mňamky, môžem len Zobraziť celý popisRecept som našla na stránke www.akosatorobi.sk od používateľa Žabka, zapáčil sa mi, vyskúšala som a neoľutovala. Tieto muffiny sú úplne vynikajúce mňamky, môžem len odporúčať a preto ho tu zverejňujem. ... a ďakujem Žabka :-)

12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

120 g alebo horká
125 g
4 ks
150 g
1 bal.
35 g
75 g
1 čl
1 štipka




Postup

  1. 1

    Roztopíme maslo spolu s čokoládou a zmiešame. Vajíčka spolu s cukrom (aj soľou - pre lepšiu chuť) vyšľaháme čo najviac dopenista. Do vyšľahaných vajec najskôr pridáme čokoládovo-maslovú hmotu, potom múku s kakaom a vyšľaháme znova dopenista. Pred koncom šľahania pridáme kypriaci prášok do pečiva.

  2. 2

    Papierové formičky na muffiny vložíme na plech a nalejeme do nich cesto do polovice a vložíme ich do vyhriatej trúby na 180 stupňov na cca 10-15 min, ale najlepšie bude, ak ich skontrolujete špáradlom, či sú hotové. Po upečení ich vyberieme z formy najlepšie na mriežku.

  3. 3

    A čo dodať na záver... Dobrú chuť prajem :-)

  4. 4

    Poznámka: Ja som použila namiesto čokolády na varenie 80%-nú horkú čokoládu, namiesto obyčajného cukru trstinový cukor a namiesto 1 lyžičky pol prášku do pečiva. Vložila som ich do vyhriatej teplovzdušnej rury a piekla pri 170 stupňoch Celzia 25 min. Výsledok bol perfektný.

Diskusia k receptu

tiginko
brownies majú mať polotekuté vnútro, kedže si ich kontrolovala špáradlom, či sú už hotové, asi nebolo že?
mundaka
toto sú muffiny... teda nebolo... je to ala brownies, pretože sú plné čokolády a kakaa, nie je v nich ani mlieko... špáradlom som nekontrolovala, lebo za ten čas a pri tej teplote ich mám vždy upečené... a chuťovo je to zážitok aj bez toho mäkkučkého vnútra :-)
mundaka
ešte hádam toľko, to som spomínala už hneď v úvode, že recept mám z inej stránky a odtiaľ je aj prekopírovaný... zmeny, ktoré som robila oproti pôvodnému receptu sú opísané v bode č. 4..
babidka
Neostava mi nic ine , iba ich upiect :-) Pre mna neodolatelne ....:-)
opicka21
zdravím, prosím,prosím prosím aké maslo mám použiť Heru alebo obyčané môže byť z tohoto ja mám vždy veľlkú dilemu :) ďakujem
mundaka
No ja používam klasické maslo :-)... aj tam, kde je písaný v recepte margarín...
alex37
naozaj výborné, asi najlepší rcpt na muffiny čo som zatiaľ vyskúšala :-)
vďaka za rcpt. Aj ja som použila klasické maslo :-)


mundaka
Vyzerajú super dobre :-), mne sa takto krásne ešte nevydarili... hneď by som si zahryzla :-)
elysa
výborné maffinky, robila som včera, už nie sú:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia