Čokoládové miniveterníky fotorecept

pekajka - fotkapekajka, 27. februára 2016
Čokoládové miniveterníky (fotorecept)
Foto: pekajka

Môj prvý pokus o veterníky, a podľa komentárov mojej rodinky aj veľmi vydarený. Ako to už u mňa býva, celý recept som ladila do Zobraziť celý popisMôj prvý pokus o veterníky, a podľa komentárov mojej rodinky aj veľmi vydarený. Ako to už u mňa býva, celý recept som ladila do čokoládova, no v ceste, v plnke a ani v poleve nie je cukor. Tak vám napíšem receptík.

15
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 ml
90 g
140 g
1 ČL
3 ks celé
 štipka
Plnka:
100 g
1 PL
1 PL
Poleva:
50 g
2 PL
3 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Rúru si vyhrejeme na 250 °C. Vo vodnom kúpeli miešame 250 ml vody, margarín a štipku soli, kým sa nám margarín nerozpustí.

    Čokoládové miniveterníky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď sa nám margarín už rozpustil, môžeme pridať múku s PDP. Miešame, kým nám nevznikne pekné jednotné cesto, ktoré sa nelepí.

    Čokoládové miniveterníky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Chvíľu počkáme, kým nám cesto vychladne a po jednom pridáme tri vajíčka. Takto vyzerá vzniknuté cesto, ktorým naplníme cukrárenské vrecúško.

    Čokoládové miniveterníky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Veterníčky tvarujeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Plech môže ísť do rúry. A teraz pozor! Pečieme 5 minút na 250 °C, potom 10 minút na 180 °C. Potom rúru vypneme a necháme plech vnútri ešte 5 minút. Rúru celý čas neotvárame, aby nám nespľasli. A kuk, už sú tam. (také nepodarky, ale robila som to prvýkrát a na chuti im to neubralo)

    Čokoládové miniveterníky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kým sa pečie cesto, spravíme si plnku. Iba zmiešame suroviny na plnku a hotovo. Aké jednoduché.

    Čokoládové miniveterníky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ešte spravíme polevu. Vo vodnom kúpeli rozpustíme margarín a kakao. Miešame, po takej minútke pridáme mlieko a med. Premiešame.

    Čokoládové miniveterníky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vrch vychladnutých veterníkov odrežeme, potrieme plnkou a vrch položíme naspäť. Toto spravíme s každým. Vyšlo mi 15 kusov. Nakoniec len tak hocijako polejeme polevou. A teraz si rýchlo vychutnáme pohľad na náš výtvor, lebo o pár minút to všetko zmizne. Dobrú chuť!

    Čokoládové miniveterníky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tatranka
Z obrázka ktorý by ma veľmi zaujímal,vlastne som tvoje veterníky neidentifikovala.Škoda.Je to len akási masa s čokoládou.Možno chutné,ale takto pre mňa nie lákavé.
evanaaa
Veru, @tatranka má pravdu, obrázok hore je nejasný, ak by som nečítala názov, ani by som nevedela, o aký dezert sa jedná, ale to je záležitosť fotiek a nie samotného dezertu, ktorý iste chutnal, najmä. ak si ho robila prvý raz, ja som ešte neskúšala odpaľované cesto, tak neviem, ako by sa mi podarilo.
pekajka
Dakujem za komentare. @Tatranka pozrela som si vaše recepty, ku všetkým máte naozaj vydarené fotky, takže od vás takyto komentar beriem. Asi budem naozaj musieť popracovať na tých fotkách. @Evanaaa ano, odpalovane cesto som skušala prvýkrát, takže aj fotky som robila len tak narýchlo, aby sa mi pri pečení niečo nepokazilo. Skúsim to nabudúce vylepšiť :)
tatranka
@Pekajka moja milá,mladá priateľka Vareškárka.Som rada,že si pochopila,že som nemala v úmysle tvoj recept znevážiť... ani nápad.Nie som z tých.Naopak teší ma,že do Varechy prichádzajú mladé vareškárky,ktoré by sa radi podelili so svojim receptom.
Vybrala si si ozaj pomerne ťažký recept,ktorého sa boja aj skúsené gazdinky.Zlákal ma názov." Čokoládové veterníky." Veterníky milujem a čokoládové ma naozaj zaujímali.
Verím,že robiť odpaľované cesto fotiť a dôsledne doviesť recept do konca,nie je v tomto prípade jednoduché.
Držím ti palec,nech sa ti darí a nech ťa moja kritika neodradí.
pekajka
@Tatranka ja vám ešte aj na tento váš komentár odpíšem, lebo ma veľmi potešil a ďakujem, kritika ma určite neodradí, rada sa z komentárov skúsených varecháčov poučím. Aj vám všetko dobré!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia