Čokoládové mini croissantíky

jarkavlad - fotkajarkavlad, 19. apríla 2014
Čokoládové mini croissantíky
Foto: jarkavlad

S priateľom sme dostali chuť na niečo sladké, ale aby to bolo rýchlo :) a mala som doma lístkové cesto a čokoládu, tak som Zobraziť celý popisS priateľom sme dostali chuť na niečo sladké, ale aby to bolo rýchlo :) a mala som doma lístkové cesto a čokoládu, tak som zapojila trošku fantázie a vyšli z toho tieto malé chutné čokomňamky :)

16
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1/5 ks
1 ks
1 ks (na potretie)




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto si rozdelíme na 16 trojuholníčkov, čiže najprv vodorovne na dve časti, potom zvislo na 4 časti a každý obdĺžnik krížom na dva trojuholníky.

  2. 2

    Čokoládu si nakrájame na malé kúsky (ak sa nám nechce krájať, môžme použiť aj čokoládu na varenie v tvare maličkých kvapiek z obchodu) a rozdelíme ju na každý trojuholník.

  3. 3

    Cesto pekne stočíme do tvaru croissantu, poukladáme na plech, potrieme vajíčkom a dáme piecť.

Diskusia k receptu

jozka2
Rohliky z listkove cesta su vyborne same o sebe,nezalezi cim su plnene,len nazov by som nedala croissant koli zacinajucim pekarkam,croissatky maju uplne ine zlozenie cesta,tam sa totiz pouziva tzv.plundrovane cesto.
jarkavlad
laurinka11 a frezia je to ozaj lahučké a rýchle :) a navyše je to milou pochúťkou aj pre deti. A jozka2 áno viem, že to je iné cesto, ale tak myslím si, že začínajúce pekárky si určite hľadajú recepty na nete a dopne im, že toto nieje plundrové cesto :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia