Čokoládové medovníky plnené marcipánom (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tento recept som sem vlozila este minuly rok v decembri. Nemala som cas ho dokoncit a po novych upravach na Vareche som nemala k nemu pristup. Dnes som poprosila Andreu o moznost tento recept znovu otvorit a dokoncit ho. Perniky su vhodne upiect nielen na Vianoce, ale aj hocikedy pocas celeho roku.

48 ks
porcií
35 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. V miske nad parou som zmiesala dokopy maslo, cukor a med. Miesala som to pokym sa zmes zahriala na teplotu 40C.
  2. Do teplej medovej zmesi som pridala mlete klinceky, aniz, nastruhany zazvor, skoricovy cukor, sodu bikarbonu a prasok do peciva. Vsetko som spolu premiesala.
  3. Potom som pridala muku
  4. a rozslahane vajicko. Zmes som najprv premiesala varechou
  5. a potom som to rukami spracovala na jemne cesto. Cesto som zabalila do potravinarskej folie a odlozila som ho na chladne miesto.
  6. Medzitym ako mi cesto odpocivalo urobila som si marcipanovu hmotu podla receptu od @janger http://varecha.pravda.sk/recepty/mandlova-plnka-z-holandska-fotorecept/22604-recept.html , ale ja som pouzila len bielok z vajca. Ak sa vam to nebude dat spojit pridavajte po kvapkach vodu.
  7. Odlezane cesto som vyvalkala na hrubku asi 2-3 mm a formickou som z neho vykrojila srdiecka.
  8. Mandlovu hmotu som vyvalkala na papieri na pecenie. Formickou, ktora bola o trochu mensia ako ta prva som z hmoty povykrajovala srdiecka.
  9. Srdiecka z cesta som poukladala na plech a na ne som dala mandlove srdiecka. Boky cesta som potrela vodou.
  10. Na vrch som este polozila cestove srdiecka a pozatlacala som boky keksikov.
  11. Keksiky som piekla vo vyhriatej rure 180C 15 minut. Keksiky mozeme posypat praskovym cukrom zmiesanym s vanilkovym cukrom.
  12. Alebo ich mozeme ponamacat v rozpustenej cokolade
  13. a postriekat irozpustenou bielou cokoladou.
  14. ---