Čokoládové kocky s mascarpone fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 12. februára 2016

Taká dobrota chlapovi k sviatku :)

1/2 plechu
porcia
20 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
5 Pl
3 - 4 PL
2 PL
1 ČL
2 PL
Plnka biela:
600 g
150 ml
Plnka čokoládová:
200 g
400 ml




Postup

  1. 1

    Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielka vyšľaháme spolu s cukrom na pevný sneh. Do snehu postupne zašľaháme po jednom žĺtky. Pridáme múku, PDP, kakao, olej a premiešame.

    Čokoládové kocky s mascarpone (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech o rozmeroch 45 x 35 cm vystelieme papierom na pečenie a cesto rovnomerne roztrieme. Pečieme 15 minút pri teplote 170 stupňov. Keď sa začne cesto oddeľovať od okrajov je určite hotové. Necháme vychladnúť. Rozrežeme na polovicu.

    Čokoládové kocky s mascarpone (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Je čas na plnku. Tu nie je ani veľmi čo písať :) mascarpone vyšľaháme s vaječným likérom, cukor som nepridávala, nám stačí, komu nie nech si prisladí. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a do rozpustenej primiešame kyslú smotanu.

    Čokoládové kocky s mascarpone (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A ideme vrstviť. Cesto, plnka s mascarpone, plnka čokoládová, cesto, plnka s mascarpone, plnka čokoládová a hotovo :) Nechať vychladiť, bozkať oslávenca a zjesť ho...

    Čokoládové kocky s mascarpone (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na záver ešte pochvala vareškovému tímu za prácu na novom vzhľade stránky, za trpezlivosť s ktorou odpovedali na nekonečné otázky a nestratili pri tom úsmev :) Tak my si za odmenu tie profilovky ešte do konca týždňa necháme :)

Diskusia k receptu

jack
Koláčik je veru mňam,to si rada pochutnám.uložím a vyskúšam.5*ti za to dám.
tiginko
júúj krásny zákusok, len som sa úplne vydesila po tvojich slovách "bozkať oslávenca a zjesť ho"!! Asi sa ťa začnem báť dievča...
havino
ja sa už s Tebou asi nehrám, suseda moja netová, toto je môj typ zákusku, ked už, no len komu? čo si idem iného chlapa nájsť a jemu vypekať, aby som si ja dala? :-) inak, presne mám tu istú myšlienku v hlave, mascarpone v chladničke a vajcový urobený, že z toho krém by bol eňo,ňuňo a ni ju, Ty mi po vôli napečieš, smotana a čokoláda, to je naozaj labúžo, to sa dá vyjedať samé, to poznám, tak už len blahoželám a všetko dobre prajem, nech vám padlo na úžitok, ved aj na mňa raz príde, že si na ňom pochutím a ukladám si ho na inšpiráciu
zuzanka1367
@jack za veršík ďakujem, @kukulienka71 , Valentína oni omylom, ale tých čo sa na Valentína narodili s veľkou chuťou :) @tiginko to je pokračovanie Slovenských rozprávok, Ty žabulienka princa pobozkáš, na žabu premeníš, ja Baba-Jaga (nie John Wick) princa pobozkám a zjem :) @havino ja by som Ťa tiež zúfalo potrebovala mať bližšie, Ty kváskový mág a mne sa to nie a nie po chuti vydariť :( Nerobíš nejaký kurz? Napečené donesiem podľa výberu...@patroveckypitrs zavedieme tu výmenný obchod :) Ty placky, ja koláč, berieš? Ďakujem Vám, aj za pekné slová oslávencovi :) Koláč je jednoduchý a ani veľmi nenáročný na suroviny, tak sa snáď niekomu hodí.
anicka77
cez víkend vyskušám receptík uložený mascarpone u nás vyhráva pred mastnými plnkami krásny koláčik a verím že aj fantasticky :)
zuzanka1367
@anicka77 ,@Olinecka ,poteším sa ak odskúšate a bude chutiť, @janger pre Teba by som určite našla aj dva, už len pre ten náš neskutočne príťažlivý výzor :)
však pri takom peknom ksichtíku by už nik kilá neriešil :)
janger
@zuzanka , no este stale su z nas take zakliate princezne :-)))...Mna to len mrzi, ze ste takto, dievcata, dopadli kvoli mne. Ale vazim si vasu spolupatricnost ;-).
marienka44
@Zuzanka1367 , mne sa podla obrazka vidí, ze poradie je iné. Naspodu je cesto, potom cokokrem, nato mascarpone, zese cesto, teraz zmena: najprv mascarpone a navrch je cokokrem.
Ale celkovo vyzera dobre a aj musi chutit dobre!
daniela15
výborné rezy, jednoduché a veľmi chutné, pridala som pod mascarpone ešte sem-tam maliny,
vedel by mi niekto poradiť, čím by som mohla nahradiť vaječný koňak? vyskúšala by som s niečim iným, keďže jedno moje dieťa vaječný koňak nemá rado
haji
@Daniela15 (8.7.2017 20:34)
Rozumné množství tekutého medu - dle chuti a konzistence hotové plnky.
daniela15
pozerám, že som nedopísala svoj komentár, to "dieťa" má po 30-tke, takže to kľudne môže byť aj niečo mierne alkoholové, len mňa nič nenapadá, ale určite ten koláčik budem ešte neraz piecť :-)
@ zuzanka1367 to Salko vyskúšam, dobrý nápad
@ Haji nejako si ten krém s medom neviem predstaviť, ale možno aj to skúsim z menšieho množstva
haji
@Daniela15 (8.7.2017 21:24)
Jasné, jsi moudrá žena, také bych prva šla do malého testovacího vzorku - možná na korpuse vyzní harmonicky v chutích a možná ne. Držím pěsti! Ať se daří!!
haji
@Daniela15 (8.7.2017 21:24)
Ještě by šlo upálit karamel - udělat tekutý sirup, někde je tu recept.
haji
@Daniela15 (8.7.2017 21:24)
A ještě mě napadla bílá čokoláda. Dieťa po 30-tke, haha To je hezké!!
hadik
@Daniela15 (8.7.2017 21:24)

Tak to sprav normálne, pred konzumáciou podávaj ako aperitív niekoľko štamprlíkov vodky (tzv. "rozumné množstvo") a po nich si dieťa ten vaječný koňak ani nevšimne.
daniela15
@Haji Ty mas dobre napady. Urcite nieco z toho pri najblizsej prilezitosti vyskusam. To "dieta" mame take familiarne oslovenie, kedze bol najmladsi a ostalo mu to v rodine doteraz. Vzdy sa na tom kazdy cudzi dobre pobavi, ked zisti, o kom je rec. ☺
1x haji