Čokoládové buchty

Čokoládové buchtičky plnené marcipánom - Hot cross buns (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Stalo sa to u nás už tradíciou, že na Veľkú noc sa u nás okrem veľkonočného barančeka pečú aj tieto buchtičky. Tento rok som trochu zmenila tradičný recept. Namiesto cukru som použila med a buchtičky som naplnila marcipánom.

12 ks
porcií
15+80 kysnutie minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky som si pripravila muku, kakao, cokoladove kusky (ciapocky), brusnice, sol a drozdie. Vo vlaznom mlieku som rozopustila maslo a med.
  2. Za staleho miesania som do muky priliala mlieko s maslom a medom. Mixerom som z toho vymiesala jemne cesto. Cesto som dala na teple miesto na hodinu vykysnut.
  3. Vykysnute cesto som dala na dosku a rozdelila som ho na 12 kuskov.
  4. Marcipan som mala pripraveny uz davnejsie. V mraznicke vydrzi aj par mesiacov. Z mnozstva na jeho pripravu, ktore uvadzam v rubrike surovin, som pouzila asi 1/4. Pripravila som si 12 kuskov marcipanu velkosti mensieho orecha.
  5. Pokrajane kusky cesta som premiesila. Do stredu cesta som dala marcipan a cesto som spojila.
  6. Buchticky som ulozila na plech.
  7. Zmiesala som muku, vodu a med na hladku pastu. Pasta nesmie byt velmi riedka, ale ani husta. Jej konzistencia musi byt taka, aby sa dala lahko vytlacit.
  8. Ked boli buchticky nakysnute nastriekala som na ne pastu v tvare kriza.
  9. Buchticky som piekla vo vyhriatej rure 180 °C 45 minut.
  10. Upecene buchticky som vybrala na mriezku a este teple som ich potrela s vodou zmiesanou s medom.
  11. ---