Čokoládové buchty
Čokoládové buchtičky plnené marcipánom - Hot cross buns (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Stalo sa to u nás už tradíciou, že
na Veľkú noc sa u nás okrem
veľkonočného barančeka pečú aj
tieto buchtičky. Tento rok som
trochu zmenila tradičný recept.
Namiesto cukru som použila
med a buchtičky som naplnila
marcipánom.
12 ks porcií |
15+80 kysnutie minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Do misky som si pripravila muku, kakao, cokoladove kusky (ciapocky), brusnice, sol a drozdie. Vo vlaznom mlieku som rozopustila maslo a med.
- Za staleho miesania som do muky priliala mlieko s maslom a medom. Mixerom som z toho vymiesala jemne cesto. Cesto som dala na teple miesto na hodinu vykysnut.
- Vykysnute cesto som dala na dosku a rozdelila som ho na 12 kuskov.
- Marcipan som mala pripraveny uz davnejsie. V mraznicke vydrzi aj par mesiacov. Z mnozstva na jeho pripravu, ktore uvadzam v rubrike surovin, som pouzila asi 1/4. Pripravila som si 12 kuskov marcipanu velkosti mensieho orecha.
- Pokrajane kusky cesta som premiesila. Do stredu cesta som dala marcipan a cesto som spojila.
- Buchticky som ulozila na plech.
- Zmiesala som muku, vodu a med na hladku pastu. Pasta nesmie byt velmi riedka, ale ani husta. Jej konzistencia musi byt taka, aby sa dala lahko vytlacit.
- Ked boli buchticky nakysnute nastriekala som na ne pastu v tvare kriza.
- Buchticky som piekla vo vyhriatej rure 180 °C 45 minut.
- Upecene buchticky som vybrala na mriezku a este teple som ich potrela s vodou zmiesanou s medom.
- ---