Čokoládové brownies

Čokoládové brownies bez vajíčok

Autor receptu: lunter

1 plech
porcia
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. V mise zmiešame suché prístady - múku, kakao, cukor, soľ, škoricu. Potom pridáme vanilkový extrakt, olej a premiešame metličkou. Nakoniec primiešame vidličkou roztlačené tofu, zmiešané so sójovým mliekom a dôkladne vymiešame, aby sa suroviny prepojili.
  2. Cesto by malo mať lávovitú konzistenciu. Ak sa zdá príliš tuhé, cesto nesteká z varechy, pridáme ešte trochu sójového mlieka. Potom už len zľahka vmiešame orechy a nasekanú čokoládu.
  3. Menší plech s vyšším okrajom vystelieme papierom na pečenie, nalejeme zmes a vrch uhladíme. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov približne pol hodinu. Upečené koláčiky brownies majú chrumkavú kôrku, vnútri je cesto trošku vlhké a príjemne vláčne.