Čokoládový koláč

Čokoládová tortička s „lesnou“ omáčkou

Autor receptu: redakcia

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme pokrájané maslo a počkáme, kým sa suroviny spoja. Následne odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hladka. Celú zmes spojíme, preložíme do hlbšieho plechu a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi na 30 minút.
  2. Ovocná omáčka: K ovocnej zmesi pridáme cukor, víno, bazový sirup a soľ a všetko spolu prevaríme - na malom ohni necháme bublať 15 minút. Potom zmes prepasírujeme cez jemné sitko.
  3. Z upečenej čokoládovej hmoty povykrajujeme okrúhle tortičky, ktoré podávame s ovocnou omáčkou. Dozdobíme ovocím.