Čokoládový koláč
Čokoládová tortička s „lesnou“ omáčkou
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme pokrájané maslo a počkáme, kým sa suroviny spoja. Následne odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hladka. Celú zmes spojíme, preložíme do hlbšieho plechu a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi na 30 minút.
- Ovocná omáčka: K ovocnej zmesi pridáme cukor, víno, bazový sirup a soľ a všetko spolu prevaríme - na malom ohni necháme bublať 15 minút. Potom zmes prepasírujeme cez jemné sitko.
- Z upečenej čokoládovej hmoty povykrajujeme okrúhle tortičky, ktoré podávame s ovocnou omáčkou. Dozdobíme ovocím.
|