Čokoládová torta

darina57 - fotkadarina57, 25. novembra 2013
Čokoládová torta
Foto: darina57

dcéra ma rada take obyčajné..tak som jej upiekla takú obyčajnú..celú čokoládovú...poťah ktorým je torťička potiahnutá som si robila doma...

Suroviny

8 ks
8 PL
5 PL
8 PL aj aj -dávam aj hladkú aj pol.
1/2 bal.
2 PL
Plnka:
1/2 l
400 g
na hmotu:
800 g aspoň 52%-kakaa
8 PL
plnka pod poťah:
1/2 l
2 ks
250 g
180 g
100 g




Postup

  1. 1

    klasika si upečiem korpus...vymiešam si bielka s polovicou cukru..potom pridám žítka po jednom..ostatný cukor..olej vypnem a ručne zapracujem múku s práškom do pečiva a kakaom preosievam to cez sitko..dáme upiecť.

  2. 2

    deň pred tým si dám uvariť šlahačku s čokoládou..a nechám vychladnúť do druhého dňa..na balkone..keď idem plniť tortu tak aspoň tri hodiny pred tým si plnku donesiem z balkona do vnútra..aby mi trošku povolila..potom už len poriadne vyšlahám..a máme krásnu a výbornú parižskú šlahačku...

  3. 3

    vychladnutú tortu si prekrojím a plním:polejem rumom..džem..plnka banány..pridám druhý plát a postup opakujem..posledný plát ..potom si celú tortu potriem krémom ktorý si urobím takto:dám variť pol litra mlieka s dvoma sáčkami zlatého klasu ..keď je puding uvarený do horúceho pridám ešte 10 dk bielej čokolády..zamiešam a nechám vychladnúť..medzitým si vymiešam maslo(250 g)s cukrom práškovým asi 180g...a potom to spolu zmiešam to maslo s tým pudingom..

  4. 4

    keď je celá torta potretá bielym krémom..dám ju trošku vychladiť..a potiahnem takz..čokohmotou..ktorú si pripravím takto:nad parou si dám rozpusťiť..čokoládu keď je rozpustená odstavím a nechám maličko vychladnuť..potom pomaly lejem kukuričný sirup(dostať kúpiť v BIO potravinách)..a vidím ako sa mi hmota spája v jeden celok..vylejem na pracovnú dosku a nechám vychladnúť..potom stačí už len trošku v rukách premiesiť a vyvaíkať a poťiahnuť torťičku a máme hotovo..ružičky som robila z tej istej hmoty..a postriekala jedlým strieborným spreyom..dostať kúpiť v obchodoch s cukrárenskými potrebami..

  5. 5

    je to len taká jednoduchá torta..dcéra má rada také..mala narodeniny včera tak som jej ju upiekla..hovorila že bola výborná..tak nech sa podarí aj vám..ak ju náhodou budete piecť podľa tohto receptu..ak niečo bude treba ešte sa spýtať rada odpoviem..

Diskusia k receptu

luciak
A mne sa taka jednoducha paci, mam ich radsej, nez prezdobene s vymyslami s potahovky...ja uz by som tam nedavala ani tie strieborne ruze :)
silvia68
je veľmi krásna, zaujímavá, rada ju vyskúšam, my čokoládové máme veľmi radi . Čo si otlačila na poťahovku, vidno na fotke nejaký vzor, zaujímavý.
tothka
Darinka, poťahovka z čokolády ma veľmi zaujala, v rozpise surovín na ňu
máš uvedené aj banány, no v popise poťahovky nie je o nich ani zmienka, neprišlo k omylu? rada by som ju vyskúšala, takže chcem ísť na istotu.
sonulienka
Krásna tortička a aj mne sa tie banány nezdajú v hmote. Prosím odpovieš nám?
Aj ja by som vyskúšala.
Srdečná vďaka.
darina57
@silvia68 vzor som otlacila silikonovou podlozkou..@tothka ,...jasne ze banany nejdu do potahovky..uz som to opravila..banany davam na krem..tak nech sa dari..
helanka
darina, do jednej celej torty ide kilo dvadsat /1.20 kg/ cokolady?
janger
@darina57 , zevraj jednoducha torta ;-)...No ale teda, ta je krasna, iste aj vyborna (mnam, tolko cokolady..)...
valeri
pekná torta, ale hlavne vďaka ze recept na čokopoťahovku
darina57
@helanka presne tak..ako pises..do tej potahovky som dala tolko kolko je napisane..ale potahovka mi este zostala..nie vela .ale zostala..budem mat na kvietky..a ostatna cokolada je v parizskej plnke teda do hromady 1.20 kg..
milka33
darinka prosím o info - tú rastlinnú šľahačku do krému, ktorú varíš s čokoládou - máš na mysli takú tú v litrovej krabici s konzistenciou ako napr.salko? Tú šľahačku používam, ale nikdy som ju nevarila, tak mám obavy, či som ťa správne pochopila.
darina57
@milka33..ano rastlinna slahacka je v krabici ..liter..preco mas obavy?kludne ju uvar..ja pouzivam len tu..inu nie..tak nech sa dari..
mirec68
Ahoj Darinka pri tej čokoládovej hmote mas pomer surovin takto
na hmotu:
800 g čokolada aspoň 52%-kakaa
8 PLsirup kukuričný
no ja som to skusal a bolo toho sirupu dost malo lebo hmota bola velmi pružná -riedka .
Nakoniec som dal moj pomer 700g čokolady -52% kakaa ( čokolada na varenie 200g z lidla ) a kukuricny sirup bio a ten som dal az 300g
Neviem či aj takyto pomer je dobry ale v pohode sa mi robili aj ruze aj sa v celku dobre potahovala torta len trochu tuha ta hmota sa mi zdala .
mahutka
Torta vyzera uzasne preto ju chcem vyskusat urobit synovcovi k narodkam.Dam vediet ako im chutila.Mam ale jednu otazku kde kupujes slahacku ktoru pouzivas do plnky.Neviem ci moze byt ta v sacku 33%.
mahutka
Torta vyzera uzasne preto ju chcem vyskusat urobit synovcovi k narodkam.Dam vediet ako im chutila.Mam ale jednu otazku kde kupujes slahacku ktoru pouzivas do plnky.Neviem ci moze byt ta v sacku 33%.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia