Čokoládová torta v bodkovanom golieri (fotorecept)

Autor receptu: babav

Vlacna cokoladova torta chutna aj bez kremovej plnky.

8-10
porcií
50 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny:
  2. Odmerane a odvazene ingrediencie:
  3. Maslo vyslahame s cukrom a vanilkou v mensej miske do penista , potom po jednom prislahame vajcia a jahodovy dzem.Vyslahanu zmes prelozime do vacsej misy a spatulou primiesame preosiate suche ingrediencie striedavo s cmarom.Hotove cesto vylejeme do maslom vymastenej a mukou vysypanej tortovej formy (priemer 23 cm).
  4. Pecieme v rure vyhriatej na 180 stupnov C 40-45 minut. Upeceny korpus vyklopime a nechame vychladnut.
  5. Biela poleva: na miernom ohni rozpustime bielu cokoladu a maslo ,pridame slahackovu smotanu ,vymiesame do hladka.Odstavime a nechame vychladnut.
  6. Cokoladovy golier : Odmeriame vysku torty .Z papiera na pecenie si odstrihneme pas ,ktory zodpoveda obvodu torty(priblizne 75x6,5 cm).Najskor na papier nakvapkame slzicky z rozpustenej bielej cokolady .Ked stvrdne ,nanesieme na celu dlzku papiera rozpustenu tmavu cokoladu.Takto pripraveny golier hned prenesieme na tortu , natretu vychladnutou polevu z bielej cokolady. Ako vidite ,nepodarilo sa mi to bezchybne ...odporucam pomocnika na ulozenie golierika...
  7. Tortu odlozime na par hodin do chladu .Papier sa zo stvrdnuteho goliera da stiahnut bez problemu.
  8. Pred servovanim tortu posypeme kvalitnym kakaom.Takto vyzerala moja torta.
  9. Takto by mala vyzerat ! Clovek sa zdokonaluje praxou ...nabuduce bude aj moja krajsia.Dolezite pre mna bolo ,ze vsetkym chutila;-)