Čokoládová torta s letným ovocím

Kristína Svátek
majiteľka Penziónu DIANA v Piešťanoch, 25. júla 2016
Čokoládová torta s letným ovocím
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Čarovanie s letným ovocím nepotrebuje žiadnu mágiu. Plody kríkov a stromov sú zázračné samy osebe. Stačí len trochu kulinárskej fantázie a nesieme na stôl dobroty úžasných farieb, vôní a chutí.

16
porcií
20 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg (podľa sezóny)
3 ks
1 PL horúca
3 PL
3 PL
1/2 bal
1 zarovnaná PL
Krém:
500 g (alebo jemný tvaroh)
1 bal
podľa chuti (alebo med)
100 g (alebo horká)
1 plátok
100 ml




Postup

  1. 1

    Najskôr pripravíme biskvit. Vyšľaháme celé vajcia s cukrom. Keď je zmes vyšľahaná, prilejeme lyžicu horúcej vody. Vsypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a s kakaom. Tortovú formu s priemerom 26 – 28 cm vymastíme, vysypeme múkou a vlejeme zmes. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C.

  2. 2

    Medzitým vymiešame v kuchynskom robote mascarpone s vanilkovým cukrom a medom alebo práškovým cukrom. Čokoládu zohrejeme v miske nad parou a ešte teplú pomaly za stáleho miešania prilejeme k mascarponovej hmote. Ak chceme hmotu tuhšiu, dáme do vody napučať plátok želatíny a v hrnčeku zohrejeme 100 ml smotany. Keď je želatína napučaná, preložíme ju do teplej, nie horúcej smotany, zamiešame a celé za stáleho miešania vlejeme do tvarohovej hmoty.

  3. 3

    Kým upečený korpus vychladne, tvarohovú hmotu dáme do chladničky trochu stuhnúť. Potom korpus vyberieme z formy, obrátime ho a vrátime späť do formy. Na korpus rozotrieme krém a poukladáme podľa fantázie ovocie.

Diskusia k receptu

terinka55
Kristínka, musím Ťa pochváliť, vyzerá senzačne, si šikovná.