Čokoládová torta BOSS

emmlolozzz - fotkaemmlolozzz, 7. augusta 2015

Vyborna "sacherka" !!! Recept mi dala moja babka. Dufam že si ju obľúbite ako ja .♥✳♥ vela stastia pri peceni ♥

12
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
5 ks
250 g
100  g
100  g
Na ozdobenie:
80  g
50  ml
1 bal




Postup

  1. 1

    Korpus: Cokoladu roztopime vo vodnom kupeli s 150 g masla. Zatial vyslahame vajicka s cukrom do peny, kym zmes zdvojnasobi svoj objem. Pomaly primiesame vychladnutu(!!!) cokoladu s maslom a orechy.-nasekane! Do tortovej formy vylejeme asi 1/3 zmesi a pecieme na 180°C 30 min. Po upeceni ho nevyberame.

  2. 2

    Zvysok dame uvarit pri miesani cca 10 min. Kym zhustne...nechame vychladnut a vymiesame s maslom 100g.rucne! Dame na 1 h do chladnicky zachladit.vychladnuty natrieme na korpus. Dame zachladit.

  3. 3

    Navrch roztopime cokoladu so slahackou. Vylejeme ju na tortu. Okolo dame mandlove lupienky. Dame zachladit. Podavame samotnu alebo so slahackou. Dobru chut!!!♥

Diskusia k receptu

tiginko
tak toto vyzerá na veľmi zaujímavý recept, určite by som ho chcela vyskúšať. Vďaka za recept
jozka2
No,tvoja babka si zasluzi 5* za taky dobry recept.Si sikulka,ked uz vies aj recepty pridavat na varechu.
kimlo
Žiadna múka? Nebude z toho čokoládová omeleta?
evanaaa
Bude výborná! Teda, ak si ju niekedy spravím:) Ale určite si recept uložím, už aj preto, že je bez múky. A je zaujímavý postup...... @emmlolozzz , už som chcela napísať, že kde je marhuľový džem, ale to ako vidím, nie je pravá sacherka, možno ešte lepšia!
kukulienka71
pridala som 5*, aj keď mi chýbal rozmer formy v popise, tá chuť nám to vynahradila:-) tortička v obvyklej forme 24cm je nizučká a najbližšie dám na korpus piecť dve tretiny hmoty, tretinu nechám na plnku. Doteraz som sa nestretla s takouto zaujímavou prípravou, kde cesto aj plnka sú jeden základ. Vrele odporúčam všetkým čokoholikom! Dcérka si priala k narodeninám čokoládovú tortu s gumovými medvedíkmi (nimi si ju zdobila sama) a bola veľmi spokojná, ešte jej hádam žiadna takto nechutila, preto ďakujem pekne za super recept, @emmlolozzz :-)


1x radost
haji
@Kukulienka71 (9.10.2016 19:43)
Krásný dortík, moc se vám, holky, povedl! Jestli si dobře vzpomínám, řezy Pohádka jsou na obdobném principu. Ale už je to dlouho, co jsem je dělala. Ze srdce přeji všechno nelepší tvojí dcerce k narozeninám!! Určitě bude stejně dobrá kuchařka a pekařka jako maminka! Hezký večer, milá Kuku!!
kukulienka71
@Haji (9.10.2016 20:00)

si srdečná a veľmi milá, ďakujeme pekne. A tiež prajeme pekný zvyšok nedeľného večera:-) Spomínané rezy nepoznám, no ten názov je lákavý;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia