Čokoládová torta bez múky

figovnik - bez fotkyfigovnik, 21. mája 2015
Čokoládová torta bez múky
Foto: figovnik

www.figovnik.com

15 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

115 g
1/2 šálky
3/4 šálky
3 ks
1/2 šálky
1/2 šálky
Na vrch:
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Predhrejeme si rúru na 190 °C. Tortovú formu (ja som mala 28cm) si vymaslujeme a na spodok dáme papier na pečenie. Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli. Odstavíme z tepla a pridáme cukor, vajíčká a maslo poriadne rozmiešame. Dáme piecť asi na 25 minút.

    Čokoládová torta bez múky - obrázok 1
  2. 2

    Po upečení necháme vychladnúť a potom môžeme rozotrieť na vrch jogurt a posypať mandľami. Ak ho celý nezjeme naraz tak ho skladujeme v chladničke. Ja som dala na vrch: 1 biely jogurt, v ktorom som vymiešala 85g roztopenej čokolády + posypala som mandľami.

Diskusia k receptu

45678
Veľmi lákavá tortička sa Ti vydarila, páči sa mi, robievam podobne bez múky, namiesto múky mandľovej mám v popise fazuľu varenú , ale vyskúšam aj Tvoju verziu. Možno by stačili aj jemne pomleté mandle, aký je Tvoj názor? :-)
martamm
Vyborna, mandlovu muku som este neskusala, ale kokosovu, makovu a vela iných hej, tiez som piekla z pomletej fazule, ako @45678 :)
kukulienka71
nezdá sa mi kompletný ten recept, v postupe v bode 1 ti asi vypadlo pridanie kakaového prášku a mandľovej múky do cesta, nikde ich nevidím
milanblaho1
pekny recept aj som si ho ulozil..nejdem sa tu chytat za slovicka, ale ked sa raz napise bez muky, tak bez muky..a tym myslim, ze mandlova muka je tiez muka..aj ked je zdravsia nepochybne ako muka z obilia.
figovnik
ďakujem každému za pochvalu ! :) @45678 áno myslím si, že kľudne aj rozomleté mandľe. @kukulienka71 hej máš pravdu, moja nepozornosť, ale je snáď každému jasné, že tie ingrediencie tam patria, väčšina ľudí to pochopila a brala za automatické :D nechodím sem pridávať recepty, ktoré sú dokonale napísané :D pridávam sem recepty pre radosť a skúšam nimi robiť radosť aj druhým :) - podobne ako keď tu niekto vyskakuje kôli gramatike ;) @milanblaho1 hej názov bez múky som dala hlavne kôli ľuďom citlivým na lepok, nech im je hneď z názvu jasné, že tento recept môžu.
Inak v tomto recepte, je tá mandľová múka len ako moje doporučenie, úplne by sa dala vynechať a recept by sa podaril aj tak. :)
kukulienka71
myslela som to dobre, skôr či neskôr by sa to niekto spýtal...nečakám dokonalosť, neboj, ale tie dve-tri slová by sa ti tam boli zmestili, aby to bolo kompletné. Takto to tam chýba, aj keď rátaš s ľudskou domýšľavosťou ;-)
malroxa
mandľová múka nie je múka, sú to pomleté jadrá mandlí, t.j. orechov
evanaaa
Výborný čokokoláčik!
Myslím, že múka je z pomletých obilných zŕn, ostatné zrná, semienka a oriešky nie sú múka, ale hovorí sa im tak pre podobnosť s múkou a to, že sú pomleté na prášok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia