Čokoládová torta

elizabet77 - fotkaelizabet77, 1. decembra 2014

Tento recept mi priniesol môj manžel od kolegu z práce, je veľmi dobrá, vždy mala úspech.

Suroviny

Cesto:
250 g
1 dcl
1 dcl
100 g
250 g
1 bal
6 ks
Plnka:
1 liter
6 PL
3 bal
200 g
200 g
Poleva:
200 ml
200 g
 na pokropenie korpusu




Postup

  1. 1

    Cesto: Rozpustíme si čokoládu, vyšľaháme bielka. Žĺtka miešame s cukrom, za stáleho miešania pridávame rozpustenú a vychladenú čokoládu, postupne pridáme olej, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu, nakoniec do cesta ručne vmiešame vyšľahané bielka. Vymastíme a vysypeme si múkou formu na tortu, vlejeme cesto a dáme piecť do vopred predohriatej rúry na 180 stupňov 45 minút. Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu, ja prerezávam nitkou, je to rýchle a praktické.

  2. 2

    Plnka: Uvaríme si puding z 1L mlieka, 6 PL cukru a 3 sáčkov pudingu. Rozpustíme si čokoládu a vychladnutú zmiešame s maslom. Puding nám za tú dobu vychladol a stuhol, tak ho treba rozhabarkovať, potom postupne puding pridávame do čokoládového masla a miešame na hladkú hmotu.

  3. 3

    Spodný diel korpusu si navlhčíme višňovým likérom. Začneme natierať plnku na plát, zarovnáme a priložíme vrchný plát, ktorý je takisto navlhčený likérom. Plnku natrieme na vrch plátu a po bokoch, zahladíme. Dáme do chladničky na 2-3 hodiny.

  4. 4

    Poleva: Roztopíme si čokoládu a vlejeme do nej smotanu, keď poleva začne vrieť ihneď odstavíme. Necháme vychladnúť. Vychladnutú polevu natrieme na vrch torty a aj po bokoch, zahladíme, mne sa to na bokoch veľmi nepodarilo. Dáme do chladničky stuhnúť. Ozdobenie je už na Vašej fantázii.

Diskusia k receptu

kukulienka71
máš mojich 5*, torta vyzerá byť výborná, s tým višňovým likérom sa mi to pozdáva. Len, prosím ťa, doplň veľkosť formy.
pena33
poznam tento recept z mimibazaru. je to naozaj ultracokoladova lahodka. vyborna. len ju neoodporucam robit v horucom lete. :-D
elizabet77
kukulienka71 veľkosť formy na pečenie je 26 cm, mám aj foto prierezu, lenže ďalšie fotky mi nešli nahrať, manžel bol v práci a v tej chvíli mi nemal kto pomôcť tak sa ospravedlňujem...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia