Čokoládová roláda
Autor receptu: jogal
15-20 porcií |
90 minút príprava |
15 minút na 170 °C |
Postup- cesto:
- vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a nakoniec múku zmiešanú s kakaom.
- Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
- Po upečení preložíme na papier a zrolujeme. Ešte teplú.
- plnka:
- do mlieka dáme čokoládu a privedieme do varu,
- v mlieku rozmiešame múku a za stáleho miešania prilejeme k čokoládovému mlieku. Uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť za občasného miešania, aby sa nám neurobila na vrchu kôrka.
- Heliu vyšľaháme s cukrom a pridáme ešte vlažný puding s čokolády.
- Plnkou naplníme roládu,
- zavinieme
- a vrch potrieme plnkou.
- Posypeme kokosom
- a postrúhame čokoládou.
- Dáme do chladničky stuhnúť.
|