Čokoládová roláda

Čokoládová roláda
Foto: jogal
jogalJogal, recept pridal: 14. januára 2012 19:51Ďalšie jeho recepty

Suroviny

15-20
porcií
90
minút
príprava
15
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

cesto:
Čokoládová roláda - obrázok 1

2

vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a nakoniec múku zmiešanú s kakaom.
Čokoládová roláda - obrázok 2

3

Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
Čokoládová roláda - obrázok 3

4

Po upečení preložíme na papier a zrolujeme. Ešte teplú.
Čokoládová roláda - obrázok 4

5

plnka:
Čokoládová roláda - obrázok 5

6

do mlieka dáme čokoládu a privedieme do varu,
Čokoládová roláda - obrázok 6

7

v mlieku rozmiešame múku a za stáleho miešania prilejeme k čokoládovému mlieku. Uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť za občasného miešania, aby sa nám neurobila na vrchu kôrka.
Čokoládová roláda - obrázok 7

8

Heliu vyšľaháme s cukrom a pridáme ešte vlažný puding s čokolády.
Čokoládová roláda - obrázok 8

9

Plnkou naplníme roládu,
Čokoládová roláda - obrázok 9

10

zavinieme
Čokoládová roláda - obrázok 10

11

a vrch potrieme plnkou.
Čokoládová roláda - obrázok 11

12

Posypeme kokosom
Čokoládová roláda - obrázok 12

13

a postrúhame čokoládou.
Čokoládová roláda - obrázok 13

14

Dáme do chladničky stuhnúť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marijanka712, 14. januára 2012 o 23:05
    krásna a hlavne čokoládová


  • domci4, 14. januára 2012 o 23:40
    milujem čokoládu...bojím sa robiť rolády, lebo buď mi praskne plát alebo to nezvyniem dobre


  • hubata, 15. januára 2012 o 00:41
    Krásna roláda! Pekné foto, popis receptu všetko na úrovni. Si veľmi šikovná.


  • alexdidi, 15. januára 2012 o 06:47
    Roláda vyzerá dobremmám rada rolády a dosť často ich aj robím,ale ja by som určite na plnku použila maslo.Nemám rada chuť margarínov.


  • sneica, 15. januára 2012 o 07:59
    @jogal aj tuto roladu od teba su ulozim....:)


  • sora2, 15. januára 2012 o 11:29
    pre Domci 4, píšeš, že sa bojiš robit rolády, nie je to nič tažké, roládu nesiemieš ale v rure usušit, musíš ju upiect prudko - vo výhriatej rure , na 200 st. asi 8 min. ja si na plech davam papier, vysypem ho ml. orechami /nemusí byt/, po upecení ju nechám chvilu vychladnuť a potom ju zrolujem aj s papierom, papier odstránim až po vychladnutí, ked idem plniť, krému dávam podstatne menej ako sa uvádza v receptoch,


  • dorisa, 15. januára 2012 o 12:51
    Ja som tiež roládu ešte nepiekla, mala by som vyskúšať, mnam.


  • izabella929, 15. januára 2012 o 14:07
    krásna a iste aj chutná, ukladám a určite vyskúšam.-)


  • marienka44, 15. januára 2012 o 14:22
    @Jogal ,ja zase peciem bezne rolady, otvoreny plech vysteliem peciacim papierom , postupujem tak ako Ty. Este jeden zlepsovak, ktory som niekde pocula a ho vyuzivam, zarucuje pekny tvar rolady:
    kratsie okraje rolady byvaju nevzhladne. Zarovnam ich len min. okrojenim s ostrym nozom a tieto dlhe okrojky vkladam pri rolovani uz naplnenej rolady na zaciatok zatacania, teda hlboko dovnutra. Mozu byt okrojky aj nadpajane, pri porcovani sa to nezbada. Rolada vo vnutri ma pekny slimakovity tvar plnky a nie je nahromadena plnka na jednom mieste. Vyskusajte!


  • babidka, 15. januára 2012 o 15:18
    hlavne ze je cokoladova !:-) @marienka , toto s tymi okrojkami je vyborne riesenie ! Ze ma to nenapadlo skor - nabuduce pri robeni rolady to urcite urobim :-))))


  • jogal, 15. januára 2012 o 19:44
    Všetkým vám ďakujem a tých čo používajú maslo sa pýtam, či potom nie je plnka veľmi mäkká?


  • domci4, 19. januára 2012 o 21:31
    Ach neporozumela som že: citujem: do mlieka dáme čokoládu a privedieme do varu, a potom je že v mlieku rozmiešame múku a za stáleho miešania prilejeme k čokoládovému mlieku. ved sme si žiadne mlieko nenechali alebo ako? dakujem


  • 3sandra3, 19. novembra 2012 o 21:55
    super roládka,,, vyskúšam....
    @domci4 to mlieko si rozdelíš na dve časti. Skús.


  • ariel, 2. marca 2013 o 16:20
    super roláda a ľahká, hm, s chuťou to už bolo horšie, ..totiž múka do čokolády, to je také trochársky slovenské,,..troška profesionality a pravého zákuskového šmrncu by to chcelo...predsa stačí do 10% smotany zohriať horkú čokoládu, pridať 2 lyžice nutely, a krém je skvostný a najmä chuťovo naozaj čokoládový, ..nielen farbu to má mať peknú.


  • eviana, 27. februára 2014 o 21:13
    Krásna roládka... čokoládovo-čokoládová, to ja môžem :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist