Čokoládová roláda vhodná pre bezlepkovú a HIT diétu

Autor receptu: victus

Pri HIT diéte je ťažko upiecť "dekoratívny " koláč. Našla som túto roládu a upravila som ju podľa povolených prísad.

16
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom na pevný sneh. Žĺtky vyšľaháme s rozpustenou čokoládou. Potom obe hmoty zľahka spojíme a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom.
  2. Hotové cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predriatej rúre na 180 C 15 min.
  3. Po upečení necháme cesto vyhladnúť. Po vyhladnutí odtrhneme papier.
  4. Mascarpone vymiešame s tvarohom a s vanilkovým cukrom. Treba dosladiť podľa chuti, ja som použila stéviu. Plnkou potrieme korpus a na jeho okraj naskladáme ovocie (ja som použila asi polovicu plnky). Pomocou papiera zvinieme korpus do rolády, povrch potrieme zvyšným krémom (mne z krému zostala asi 1/4-ina, zjedli sme ho s ovocím, chutí ako Pribináčik), a obalíme v kokose. Roládu dáme stuhnúť do chladničky.