Čokoládová roláda
Čokoládová roláda

Čokoládová roláda so šľahačkovou plnkou

3sandra3 - fotka3sandra3, 14. júla 2018
Čokoládová roláda so šľahačkovou plnkou
Foto: 3sandra3

:-)

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
200 g
2 PL
2 PL
 štipka
Plnka:
250 ml
100 ml
1 bal.




Postup

  1. 1

    Cesto: Oddelíme žltky a bielky. Najprv šľaháme bielky so štipkou soli, postupne pridávame cukor, šľaháme a postupne tiež pridávame po jednom žĺtky. Potom pridáme múku a kakao. Na plech dáme papier na pečenie a rozotrieme cesto. Upečieme (cca 20 minút na 180 °C). Horúce cesto zrolujeme, necháme vychladnúť.

  2. 2

    Plnka: Šľahačku vyšľaháme so stužovačom. Primiešame trochu kyslej smotany.

  3. 3

    Dokončenie: Z vychladnutého cesta stiahneme papier, na rozložené cesto rozotrieme plnku, trochu odložíme na potretie rolády. Cesto opäť zrolujeme, potrieme vrch plnkou a posypeme podľa vlastných možností. Ja som dala mleté orechy, môže byť čokoládové zdobenie alebo mandľové plátky.

Diskusia k receptu

haji
Se nám to hezky rozroládovalo, další krásná roláda, plná jemných chutí. Pekný receptík, díky.
atina47
Dobra chutna rolada, milovnici slehacky si pochutnaji, rada pecu rolady, je to vdecny, rychly zakusek.
1x finczi
motyka
Robím toto, ale nie ako roládu, ale ako zákusok - bez zrolovania. Trochu iné cesto. Je to tiež fajnové. Roláda vyzerá veľmi efektne. Najbližšie, keď bude pečenie na rade, vyskúšam podľa Teba.
motyka
3sandra3 - cesto robím taktiež z 5 vajíčok. Na 1 vajíčko - 4 dkg polohrubej múky, 2 lyžice teplej vody a pridám ešte nie celé deci oleja, alebo rozpusteného masla./ Nie veľmi horúce / K múke pridávam ešte 1 lyžicu zemiakového škrobu a PRDP. Šľahám opačne. Najprv žĺtka s cukrom,postupne pridávam vodu , múku premiešanú so škrobom , kakaom, PRDP, olej/maslo a nakoniec vyšľahané bielky. Vylejem na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečenie cca 20 - 30 minút. Každý podľa svojej rúry. Pekne narastie. Keď vychladne, rozrežem cez cesto - niťou a naplním plnkou, akú robíš Ty. Niekedy / keď je "sešlosť" / robím aj polevu - čokoládovú alebo citrónovú a pred podávaním ozdobím šľahačkou. Krájam na kocky. Je to efektné aj výborné.
Táto piškóta sa ale stočiť nedá. Ako som písala, je to zákusok.
Neviem, či som to dostatočne vysvetlila.
Nevedela som, že si mi položila otázku, lebo som sa už tu nevracala. Tak sa ospravedlňujem za neskorú odpoveď.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia