Čokoládová roláda delikates

janka255 - fotkajanka255, 28. septembra 2011
Čokoládová roláda delikates
Foto: janka255

Používam túto roládu výnimočne na sviatky. Je možné ju mať v chladničke 3-4 dni. V recepte je dosť cukru, nemáme radi veľmi sladké, preto Zobraziť celý popisPoužívam túto roládu výnimočne na sviatky. Je možné ju mať v chladničke 3-4 dni. V recepte je dosť cukru, nemáme radi veľmi sladké, preto vždy pri pečení dávame menej. Veríme, že bude aj Vám chutiť.

35 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks celé
120 g
120 g
30 g naozajstné
4 PL
Plnka:
4 PL
2 PL
200 g
500 g




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 170 C (teplovzdušnú). Vajcia, cukor vymiešame do peny pridáme múku a ručným mixérom vymiešame. Primiešame roztopené maslo, pmarančovú kôru a nakoniec kakao.

  2. 2

    Plech vyložíme papierom na pečenie (najlepší je z DM) a rozotrieme naň cesto. Pečieme v rúre asi 15 minút, potom plech vyberieme a upečený plát vyklopíme na cukrom (hnedý) posypaný papier na pečenie alebo utierku, zvinieme aj s papierom a necháme trochu vychladnúť. Pozor plát bude jemný, opatrne s ním narábať. Používam klasickú veľkosť plechu, cesto však nedám na celú plochu, zdá sa mi toho málo.

  3. 3

    Marcarpone vymiešame s práškovým cukrom (dávam iba 2,5 PL, plnka je dosť sladká) a instatnou kávou. Džem trochu zohrejeme, ak nemáme pomarančový môžeme použiť marhuľový.

  4. 4

    Vychladnutý plát znova rozvinieme a potrieme džemom. Potom naň v pásikoch dáme syrovú hmotu a rovnomerne rozotrieme. Potom znovu zvinieme pomocou papiera alebo utierky. Asi na hodinu ju odložíme na chladné miesto, potom ľubovoľne ozdobíme. Skúšala som na vrch potrieť zostatok plnky a posypať kakao cez sitko. Aj takto to bolo vynikajúce. Alebo poliať bielou čokoládou do kríža.

Diskusia k receptu

babidka
ze vraj "Je možné ju mať v chladničke 3-4 dni. " To vazne ???? U nas sa urcite neudrzi dlhsie ako do vecera :-)))) Ved kto by jej odolal....ja teda urcite nie :-)Idem hned kupit Mascarpone.....
janka255
dakujem, som rada, ze sa Vam paci. Zvacsa robim iba jedla pre rocne dieta. Toto bolo vynimocne.
jerica
Tak toto vynimočne spravené je fakt ako stvorené pre hostí , inšpirácia prišla včas "mascarpone" je v ľadničke len ho treba zúžitkovať a Tvoj recept prišiel v praví čas vhod:-))
tinca
mňam,roládky mám rada a voja vyzerá lákavo :)
janka255
dakujem, dakujem som rada ze sa vam paci. Pridam este najblzsie slane jednohubky, ale najskôr nafotit musim.
domci4
takže nie na celý prech ;) koľko asi? nechám od kraja? 2 cm?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia