Čokoládová poleva

citroonikova - bez fotkycitroonikova, 3. augusta 2012

Suroviny

100  g rozpustené
100  g
2  lyžice lyžice
2  lyžice lyžice




Postup

  1. 1

    všetky suroviny zmiešať

Diskusia k receptu

laurisia
Podobnú robievala stará mama, veľmi mi chutila. Ja takúto nerobievam - ako sa správa? Stuhne úplne, alebo ostáva mierne mäkká?
veronika353
Podobnou polevu dělala moje maminka,pokud si pamatuju,nikdy jsem ji neviděla používat čokoládu na vaření nebo hotovou polevu.
orchidea
robievam takúto polevu ale jej nevýhodou je, že nestuhne ako klasická čokoládová, ináč chuťove je veľmi dobrá....
marianne69
poznam je vyborna,tak ako pise @orchidea nestuhne uplne,ale presne to ju robi vemi chutnou.Mam ju rada specialne na jednom cokoladovom kolaci...
dobizu
Veľmi chutná poleva, taká krémová, vlastne len navrchu sa urobí akoby taká chrumkavá kôra... u nás ju majú radi hlavne na perníkových - hrnčekových typoch koláčov - napr. na cuketovom, jablkovom (strúhané idú do cesta), na koláči z kyslého mlieka... a tiež ju poznám od starej mamy, mamina už robila klasickú čokoládovú... Ja ešte robím aj tak, že zvarím 2 lyžice práškového cukru a 4 lyžice vody, do horúceho rozlámem 100-150 g čokolády na varenie a metličkou dohladka vymiešam a natriem na koláč... samozrejme pod tieto polevy vždy ešte na horúci koláč natriem pikantnejší lekvár :-) a môže sa maškrtiť...ako deti sme sa vždy tešili, keď zostalo na vylizovanie :-) a to zostalo vždy :)))))))
tilau
raz sa nám stalo ked sme robili šuhajdy že sa nám minula čokoláda na varenie a svokra spravila takúto. Je pravda že celkom tie šuhajdy nestuhli ale zjedli sa ako prvé a každý chcel len tieto :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia