Čokoládový zákusok

Čokoládová kocka

Autor receptu: redakcia

10
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme parížsky krém zo smotany, čokolády, cukru, masla a kakaa. Na druhý deň ho trochu nahrejeme a vyšľaháme s kávou. Keď krém stuhne, nastriekame ho do formičiek (tvar kocky) pomocou cukrárskeho vrecka až dovrchu. Necháme stuhnúť.
  2. Po úplnom stuhnutí vyberieme kocky z foriem a prelejeme ich rozpustenou čokoládou.
  3. Marhule rozmixujeme spolu s citrónom na pyré.
  4. Z kokosu a zo Salka vypracujeme hmotu, z ktorej vytvarujeme guľôčky.
  5. Kocky podávame s marhuľovým pyré a kokosovými guľkami.
  6. Na podávanie môžeme použiť aj mätové pyré. Do cukrového sirupu pridáme mätu, zázvor a citrón, xantan - prírodné zahusťovadlo z červených morských rias a vymixujeme na gél.