Čokoládový zákusok
Čokoládová kocka
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
60 minút príprava |
Postup- Uvaríme parížsky krém zo smotany,
čokolády, cukru, masla a kakaa. Na druhý
deň ho trochu nahrejeme a vyšľaháme
s kávou. Keď krém stuhne, nastriekame ho do formičiek (tvar kocky) pomocou cukrárskeho vrecka až dovrchu. Necháme stuhnúť.
- Po úplnom
stuhnutí vyberieme kocky z foriem a prelejeme ich rozpustenou
čokoládou.
- Marhule rozmixujeme spolu
s citrónom na pyré.
- Z kokosu a zo Salka vypracujeme hmotu, z ktorej vytvarujeme guľôčky.
- Kocky podávame s marhuľovým pyré a kokosovými guľkami.
- Na podávanie môžeme použiť aj mätové pyré. Do cukrového sirupu pridáme mätu, zázvor a citrón, xantan - prírodné zahusťovadlo z červených morských rias a vymixujeme na gél.
|