Čokoládová bublanina s ríbezľami

pupava - fotkapupava, 25. marca 2013
Čokoládová bublanina s ríbezľami
Foto: pupava

V zásade klasická bublanina, akurát ozvláštnená kakaom. Výborná na nedeľu, keď sa vám nechce vymýšľať nič zložité, no niečo sladké by ste si predsa Zobraziť celý popisV zásade klasická bublanina, akurát ozvláštnená kakaom. Výborná na nedeľu, keď sa vám nechce vymýšľať nič zložité, no niečo sladké by ste si predsa len dali...

10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1 ks
4 ks
400 g
2 dcl
3 dcl
2 PL




Postup

  1. 1

    Mokrá časť: vajíčka vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme olej a mlieko. Upozorňujem vopred, že si treba vziať trochu väčšiu misku.

  2. 2

    Suchá časť: v ďalšej miske si zmiešame múku, prášok do pečiva, kakao.

  3. 3

    Pridáme ríbezle, vmiešame ich do cesta a cesto vylejeme na plech (samozrejme, s papierom na pečenie alebo posypaný múkou). Pečieme asi 25 minút na 180°C.

  4. 4

    Po vybratí porozkrajujeme a podávame napríklad so šľahačkou a ovocím. Dobrú chuť (:

Diskusia k receptu

evanaaa
Kakaovú bublaninu som ešte nevidela, ale dá sa, len nemám ríbezle.
pupava
V podstate tam zrejme môže ísť akékoľvek ovocie, my sme ju doma jakživ jedávali prevažne s marhuľami, no keď som ju robila naposledy a žiadne neboli... bolo treba nájsť alternatívu. Vyhrali ríbezle a stálo to za to :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia