Čokočoko torta (fotorecept)

Autor receptu: eldina

my, milovníci čokolády , si musíme dopriať aj takúto kalorickú bombu, bez čokolády to jednoducho nejde ..:) torta je veľmi jednoduchá, len je potrebné niekoľko hodín čakať, preto ju odporúčam robiť navečer../ale celá práca dokopy trvá len pár minút, úžasné pre lenivcov, ako som aj ja/..:)

10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme: /na obrázku mám dve šľahačky, druhá bola na ozdobenie, ale nakoniec som aj tak zabudla/..:)
  2. takú 1/2 h predtým, ako sa pustíte do torty, treba dať rozpustiť 250 g čokolády a 200g masla...nechať vychladnúť/ nech to nie je vrelé, lebo sa to primieša do vajec/...trúbu predhriať na 180 °C...
  3. vymiešať 6 vajec a cukor, pridať vychladnutú čokoládu s maslom a dobre vymiešať, pridávať múku a miešať dalej ..../všetko robí mixér, nie vy/...:)
  4. formu na tortu vymastiť a vysypať múkou- cesto na ňu vyliať- piecť na 180 °C, cca 25 minút
  5. pred dopečením rozpustiť šľahačku, čokoládu a maslo..../upečená torta bude mať hrubší povrch,vdaka čokoláde- ten potom popichajte špáratkom, aby sa glazúra lepšie vpila../
  6. na horúci biskvit vyliať horúcu masu zo šľahačky, čokolády a masla, nechať vychladnúť...potom dať do chladničky...preto som písala na začiatku, že potrebuje pár hodín v chlade, lebo kým vychladne šľahačka, čokoláda a maslo-nejaký čas to potrvá..práce je málo, preto ju je dobré urobiť podvečer a na druhý deň máte kalorickú bombu ako vyšitú..:)...ale je úúúúúúúúúžasná..:) ....
  7. a ešte jeden pohľad na toto BOŽSTVO...:) robím ju vcelku často, ked "musím" urobiť niečo sladké a má to byť rýchle /čo sa týka námahy/..čokoládu totiž miluje snád každý..:)...a komu by sa zdalo, že je málo kalorická-ozdobiť ešte šľahačkou.:).....
  8. do prípravy napíšem čas 10 minút, lebo viac všetko dokopy netrvá, čas chladenia je individuálny..torta sa samozrejme dá upiecť aj ako koláč, závisí len od Vás-aký plech či formu použijete..