Čoko torta/koláč s mascarpone krémom

2baska4 - bez fotky2baska4, 28. júna 2014

Pár krát som to robila ako tortu,ale minule som to robila ako koláč . Ja robím cesto perníkové(je sladšie asi preto mi viac chutí Zobraziť celý popisPár krát som to robila ako tortu,ale minule som to robila ako koláč . Ja robím cesto perníkové(je sladšie asi preto mi viac chutí ) ale môžte robiť aj klasický čokoládový korpus.

50 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
300 g
1,5 dcl
1 PL
2 PL
1 bal.
500 ml
1 bal.
Plnka:
500 g
5 dkg
3 - 4 PL
4 dl
200 g
1 - 2 ks




Postup

  1. 1

    PLNKA (musí postáť cez noc v chladničke,tak ju urobte deň vopred) - vydrží aj 3 týždne v uzavretej dóze . Tento krém som odkukala z "palacinkovej torty" :) . Smotanu dáme do hrnca, pomaly zohrievame, pridáme nalámanú čokoládu a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Dáme dole z ohňa a necháme vychladnúť. Do vychladnutej čoko primiešame mascarpone, kakaao, nutellu a cukor podľa chuti. Všetko premiešame riadne, nalejeme do nejakej umelohmotnej uzatvárateľnej nádobky a uložíme na noc do chladničky.

  2. 2

    Korpus/Cesto je na Vás (Ja mám perníkové) Ja všetky suroviny zmiešam dokopy (miešam ručným mixérom troška dlhšie,nech sa cesto "nadýcha" ) a potom ho vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech , pečiem od oka na 200°C max pol hodinu asi ( keď sa na špáradlo cesto nelepí , je hotovo :D ).

  3. 3

    TORTA: Keď korpus vychladne( na torte ho prerežem cez polovicu ) , natriem spodok lekvárom (malinovým napr ) ,poukladám banány, natriem plnkou, položím pokrájané banány, zase dámplnku(už nie veľa) a korpus( odspodu tiež potretý lekvárom). A keď je torta zložená natriem aj vrch torty krémom a posypem grankom (pripadne môžte ozdobiť ako vy chcete). PERNÍKOVÝ KOLÁč : Keď sa cesto upečie, tiež necham vychladnúť ,spodok potriem lekvárom, poukladám banány(plátky,krúžka,ako chcete..), natriem plnku , pekne rovnomerne ju rozotriem a už polejem rozpustenou čokoládou nad parou ( 200g hork. čoko + olej - aby nebolo priliš husté ,ale ani riedke ) Keď je všetko hotové (torta/koláč) ,tak vložím do chladničky na nejaký čas a potom pokrájam a papkám/e :) Ááááá hotovo ! :)) Plnka je dobrá aj do palaciniek ,je to na vás čo s ňou vykúzlite :))

Diskusia k receptu

jozka2
urobila si zaujimavu kombinaciu plnky,musi to byt chutovo velmi dobre.5
2baska4
jozka2 : dakujem,ano zaujima fombinacia a perfektne chuti !! priatel nie je ckoladovy tip,skor ovocny,,no tato totrta mu neuveritelne chuti :))
marcy : iba pred tym ako ju dam do chladnicky ju premiesam mixerom do hladka a na druhy den ju len pouzijem ,ona ostne pekne hladka, takze to nie treba :)
tetriss : nie nemam foto, vzdy na to zabudnem ,ale tak posnazim sa najblissie pofotit ... :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia