Čoko-tekvicové brownies

lovemuffin - fotkalovemuffin, 16. októbra 2014

Pre všetkých čokoholikov je tu jesenná verzia brownies. Veľmi chutná a voňavá kombinácia, ktorá spája najčokoládovejší koláčik s extra vrstvou sladkej krémovej tekvice. Upozorňujem, Zobraziť celý popisPre všetkých čokoholikov je tu jesenná verzia brownies. Veľmi chutná a voňavá kombinácia, ktorá spája najčokoládovejší koláčik s extra vrstvou sladkej krémovej tekvice. Upozorňujem, že najlepšie chutia na druhý deň, takže sa zaprite a vyčkajte! Pôžitok bude o to lepší.

45-50 minút
na 175 °C

Suroviny

200-300 g
220 g
120 g
5 ks celé
1 PL
1 PL
1 hrnček
2-3 PL
1 hrnček (alebo z konzervy)
120 g (alebo ABC, Linessa krémový syr)
1/4 PL
1/8 PL mletý




Postup

  1. 1

    Čokoládu s maslo roztopíme nad parou, metličkou vymiešame do hladkého krému, necháme trochu vychladnúť. Primiešame cukor, vanilku a 4 vajíčka po jednom. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom, všetko dobre vymiešame.

  2. 2

    V druhej misku si dobre vymiešame tekvicové pyré, krémový syr, 1 vajíčko, 2 lyžice cukru, škoricu a muškátový orech. (recept na domáce tekvicové pyré nájdete v mojich receptoch)

  3. 3

    Dno plechu na koláč si vystelieme papierom na pečenie a boky vymažeme maslom. Najprv nalejeme čokoládovú vrstvu, uhladíme, a na ňu opatrne nalejeme tekvicovú vrstvu a pekne uhladíme. Pečieme 45-50 minút v predhriatej rúre na 175 stupňov. Koláčik netreba prepiecť, v strede má byť taký vláčny, navlhnutý od čokolády. Pred krájaním necháme koláč úplne vychladnúť. Skladujeme v uzavretej nádobe. Vydrží aj 3-4 dni.

    Čoko-tekvicové brownies - obrázok 3

Diskusia k receptu

timara
strašne moc sa mi páči nápad jesennej verzie brownies :) naozaj oceňujem . . . len ja a hokaido sme sa nestali kamoškami, takže pre mňa asi . . .
mariamka
vyzera chutne a stavnato, a pekny farebny kontrast, jesenne zatisie hra farbami, tie listy su z coho?
alena45
naozaj veľmi príťažlivé foto. A taktiež ten krém.
cesminaz
Kolacik vyzera velmi pekne :-) a urcite aj chuti dobre. Ja sa chcem spytat na aky velky plech si dala, lebo z tychto surovin tipujem na malicky pekacik..a ten by "nam" nestacil ;-)) Dakujem za odpoved. @mariamka myslim-tak vidim,ze tie listy su z dreva :-) take ako maju deti v skolkach na hranie ;-P
mariamka
@cesminka :)) ty mas oci! ale musim smiat,, skolkarska ucebna pomocka mi vobec nenapadla,, predsa len, su to roky, co moji boli predskolaci :))
cesminaz
@mariamka :-)) u mojich to az tak davno nieje... ale ked som tie listy videla, tak som si spomenula na "seba" v skolke ;-)) s tymi vseliakymi drevenymi figurami, ovocim, cislami...aj na tie dobre drevene kocky co boli volakedy :-) skladali sa z nich obrazky :-) ...ach jaaj, ako keby to len vcera bolo ;-P
mariamka
@cesminaz :)) mile spomienky,, drevene figurky, to sa zas vracia, ale kocky, to je detstvo!, urcite sa dakde povaluju v pivnici, to by bol hriech vyhodit, moje deti uz ficali na puzzles, to som stepovala v satni, vraj musi doskladat :D a veris, ze nedavno sme skladali? 1000-2000 ks ferrari, lambo, terenne, kazde asi pol roka, bavi nas to, taky tandem so synom, len keby bol cas :))
lovemuffin
Dakumjem vsetkym za mile slova... ja som sa uuuplne zblaznila do tekvice! :D
@mariamka listy su plstene, len taka girlanda co mam na okne.
@cesminaz pouzila som mensi stvorcovy plech 26x26 cm, ale robila som z toho isteho mnozstva aj v tortovej forme 24cm priemer.
marianne
dalsi pekny recept od Teba,ta cokoladova s tou oranzovou velmi pekne ukaze na fotke
danda3
Krásny koláčik, krásna fotka, už len vyskúšať.♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia