Čoko-smotanové rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 7. februára 2014

Tento recept mi dala susedka, aby som ho vyskúšala..bola som na začiatku veľmi rada, ale sklamali ma vajíčka a tak moje pečenie tentoraz nedopadlo Zobraziť celý popisTento recept mi dala susedka, aby som ho vyskúšala..bola som na začiatku veľmi rada, ale sklamali ma vajíčka a tak moje pečenie tentoraz nedopadlo dobre...recept ale pridávam, lebo sa jedná o veľmi dobrý zákusok...

9
porcií
70 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

3
4 pl
štipka
50 g
50 g
1/2 bal
3 pl
30 g
Na potieranie:
4 pl (alebo koňak)
krém:
300 ml
50 g
2 bal
100 g
Na vrch:
100 g
1 pl




Postup

  1. 1

    Vždy keď rozdeľujem vajíčka, najprv si vyšľahám bielky so štipkou soli a cukrom..urobila som to aj teraz, ale asi vajíčka neboli čerstvé a tak sa mi nijako nedali bielky vyšľahať...musela som rozbiť ďalšie 3 vajíčka a toto ma úplne rozhádzalo...tak som robila zákusok namiesto z 3 vajec zo šiestich a už som tušila, že to nebude dobre...pridala som teda aj suroviny ako na dve dávky...vymiešala som žltky s 4 lyž.cukru a 6 lyž. oleja..

    Čoko-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    zmiešala som múku, prášok do pečiva,kakao a Gustin...tiež dvojmo...

    Čoko-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    opatrne som vmiešala múkovú hmotu k žltkovej..

    Čoko-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    napokon som vmiešala po malých dávkach aj tvrdý sneh....ale už som pridala aj ten nevydarený sneh...ľutovala som ho vyliať...

    Čoko-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    plech 27x37 som vystlala pečiacim papierom a cesto som vyliala na plech...trúbu som nechala vyhriať na 170st. a piekol sa 20min..

    Čoko-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    upečený a vychladnutý som prekrojila na 3 rovnaké časti.. /ešte som mala aj mový mixér a ten ma tiež sklamal/ smola...

    Čoko-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    zmiiešala som broskyňový džem s koňakom...

    Čoko-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    smotanu, stužovač som vymiešala do tuha...čokoládu som nechala roztopiť a vychladiť..tu som zase nerobila podľa receptu, lebo čokoláda je dosť sladká, nedala som cukor..

    Čoko-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    postupne som pridávala do smotany čokoládu a miešala..

    Čoko-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    spodný plát cesta som potrela džemom zmiešaným s koňakom..

    Čoko-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    na džem som natrela smotanový krém...

    Čoko-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    tak isto som postupovala aj pri druhom pláte...a uložila posledný tretí na vrch..celý koláč som na noc zaťažila knihou a uložila do chladničky..

    Čoko-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    na druhý deň som potrela čoko polevou..zákusok ako vidno je dosť vysoký a preto som ho mohla pokrájať iba na trojuholníky...je veľmi chutný, ale veľmi vysoký...cesto je veľmi skvelé, aj keď som ho nadstavila...ešte chcem dodať, že v recepte je smotana do krému až 400ml. ja som dala iba 300ml, aj mi z nej zostalo...proste to je veľa...

    Čoko-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    ozdobila som ho strúhanými mandľami...keby nebol zákusok tak výborný, ani by som recept sem nedala...prajem dobrú chuť..

    Čoko-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

malroxa
Ale veď ten zákusok vyzerá výborne. A vy opisujete proces prípravy ako samé nepodarky :) Hneď by som si dala
tatranka
Presne to idem napísať čo píše @malroxa.Z ákusok je krásny lákavý a myslím,že niet pochýb u tvojho pečenia,že je aj výborný.Veď sú tam sa mé chutné ingrediencie.Máš ho aj krásny vysoký,ako je u teba zvykom.Keď si zduplovala dávku,znamená to že zákuskov máš dosť a dá sa prísť aj na ochutnávku k tebe....
staja
Izka, veď to nemá chybu.. Keď sa nepriznáš, že to nešlo, nik na to nepríde. To ja by som mala odfotiť a vyvesiť môj dnešný pokus o koláč. Mali sme chuť na makovo-lekvárový na spôsob štedráku ale len s 3 cestami. Tak som si našla Tatrankin rcp. a upravila som to na 3 cestá. Vymiesila, vykyslo, ale bolo nejaké mäkké to cesto, nebolo pružné, hoci som všetko prepočítala a vážila... Tak som to lepila, pracne prenášala, trhalo sa, ale nakoniec som to nejako poplátala, naplnila, upiekla. No nevyzerá tak najkrajšie, ale aký je dobrý. A to asi preto, že som pritom ešte varila guláš a robila domáce knedle, bolo toho asi na jedného veľa. A tento tvoj sa mi páči. Aj podľa dekorácie na fotke som hneď poznala, čí to bude recept.
luss44
takýmto šľahačkovo-čokoládovým kúskom by som veru nepohrdla :) nie vždy sa všetko darí, poznáme to všetci, zákon schválnosti pracuje, ale Izka, výsledný zákusok máš krásny, tak zahoď pochybnosti
domacapani
Ja mam od vianoc cesto (nepokazene) a krem pokazeny, myslim preslahany, a neviem ako ho opravit v mraznicke. Ani sa mi do toho nechce pustit. -:)
izabella929
@malroxa..piekla som už vyše 100 rôznych zákuskov, ale tento určite nepatrí medzi úspešné...chuťove nemá chybu...len ten vhľad.. vďaka za komentár.-)
izabella929
@tatranka...ur čite je vynikajúci, tá šľahačka s čoko nemá chybu, ale sa mi nepáči ako vyzerá...keby som bola piekla iba z 3 vajec, vyzeral by možno krajšie..ľutovala som vyhodiť len tak 3 žltky a 3 bielky s cukrom...niekedy asi netreba riešiť škodu...vďaka za komentár.-)
eviana
@izabella929 , ja na zákusku nevidím žiadnu vadu, žiadne sklamanie z vajíčok, veď výsledok vyzerá krásne a veľmi chutne.
Inak vraj najlepšie sa sneh z bielok vyšľahá, ak sú vajíčka izbovej teploty - to len tak na margo :)
elysa
šľahačkové sú výborné, aj tento isto je :), a že nepodarok...
salinka
@izabelka , aj mne sa tvoj zákusok veľmi páči. Len by ma zaujímalo, či nestratí šľahačka tvar, keď do nej zamiešam teplú čokoládu. Aby som ja nevyrobila nepodarok:-)
izabella929
@salinka...v bode 8 píšem, že čoko treba nechať vychladiť..inak by ti nedržalo tvar...bola táká ako páper, ani sa mi nedalo ju uhladiť...a zostala taká aj keď som ju vybrala z chladničky...stačí, ke´d som to ja pakazila, mrzelo by ma, keby ti to nevyšlo..
izabella929
@eviana...nevidlo nič, lebo je to všetko v ceste...bielky sa mi nedali vymiešať, aj dom ich dala do chladu a nič...a keď sa to začalo kaziť..robila som jednu chybu za druhou...pridala som ďalšie žltka, ďalšie suroviny a ešte aby som neurobila škodu, capla som aj tie nevyšľahané b ielka do toho...a upiekla som hrubý korpus a už to bolo...že ma nenapadlo, dať to na 2 plechy..ale keď je človek najedovaný tak ta ide všetko inak... dík za komentár.-)
danda3
Izka, to sa aj mne niekedy stane s tými vajíčkami, nič si z toho nerob, hlavne, že to všetko dobre dopadlo a upiekla si krásny zákusok.♥♥♥
havino
si sa ozaj unerváčila, ti verím, poznám to ked chybu urobím a potom už nemyslím, tiež ma napadlo, že na dva plechy si mohla dať, nuž ale po vojne je každý generál, že? :-) ale poradila si si a výborne vyzerajú , ozaj výborne, dala by som si aj teraz kúsok, nech to para tlačí
salinka
Vidíš, to som nejako prehliadla. Veľmi ma láka tento tvoj kúsok! ďakujem:-)
mariamka
Izabellka mna rozhadzal uz ten ten prvy bod, ze si neveris ... a uz potom som sa v tom stratila, do kelu, ved ked nieco urobim, tak si za tym stojim a nebudem tu plakat nad rozliatym mliekom, z kazdej situacie treba vytazit to pozitivne , ved ty na to mas !!!
janger
@izabelka , no niekedy sa akosi nedari (hoci to na tvojom zakusku vobec nevidno). Je pekny :-)...
hubata
Nebuď skromná @Izka , je nádherný a keby si sa nepriznala ani nevieme: treba zatĺkať, zatĺkať, zatĺkať - ako radil MUDr. Plzák, CSc. (tuším že k inej téme, ale tomu zákusku to je jedno...) Krásny je, čokoládový, vysoký ako torta a tak ho len šupnem do KK. Vďaka @izabella929.
hubata
pre @domacapani : čo myslíš že nám sa to ešte nestalo že sme prešľahali krém? Ja potom vždy vymiešam tak 10 dkg masla s troškou cukru a pomaly po lyžičkách všľahám ten nepodarok z mrazáku (ale samozrejme už izbovej teploty). Skús!
izabella929
@mariamka..bol to súhrn viacelých záporných vecí naraz...občas sa nám nedarí, ale ide sa ďalej...treba sa naučiť prehrávať...viem...ďakujem za komentár...)
mariamka
@Izabelka mam ta velmi rada, vies :) a bola to dobre mienena rada, mozno trosku nevhodne napisana, prepac mi :) ale presne ako pise @hubata nepriznat, zatlkat, ved to sa stane, stalo kazdemu, boze moj, na fotke to nevidno a kolac je skvely, ale ty si navyse uprimna, proste "zjav" na vareche :) nech sa ti dari :)
miroslava1501
je rozdiel, keby tu cokoladu rozpustim v smotane a potom vyslaham? alebo ma inu chut, ked do slahacky zamiesam roztopenu cokoladu?
izabella929
@miroslava1501...len nie som si istá, či sa ti bude dať spolu s čokoládou vyšľahať na tak tuho, aby sa dala použiť ako plnka..neriskovala by som...lebo takto som to veru ešte nerobila..vždy to takto robím a drží pekne..vďaka za komentár.-)
anina6
milá Izka, ako ti už písali aj predo mnou varecháčky, vôbec na tom tvojom zákusku nevidieť, že sa niečo nepodarilo. krásny, lákavý a neodolateľný výtvor tvojej kuchyne. jasné , že si ho ukladám, ako všetky tvoje dielka a verím, že naň príde rad. prajem krásny, hoci u nás trochu upršaný víkend.
sracz
... aj ja som presvedčený, milá @izabella929 že Tvoj tzv. zákusok (lebo podľa mňa je to skôr krásna a chutná 5* torta), nemá žiadnu chybu! Nádherný záver "odpustovej" hostiny s voňavou kávou!
medovnicek
vyzerajú veľmi dobre, musím posunúť recept neterke, ktorá často vypeká zákusky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia