Citrusový sirup

zelovoc - fotkazelovoc, 17. novembra 2014
Citrusový sirup
Foto: zelovoc

Kedze mi velmi kupovane sirupy ani lepsich znaciek nechutia, skusil som spravit vlastny z citrusov. Zakladom bol recept na pomarancovy sirup na http://www.eatboutique.com/2012/09/29/orange-vanilla-simple-syrup/#.VGd9KsnFmQI Pisem to Zobraziť celý popisKedze mi velmi kupovane sirupy ani lepsich znaciek nechutia, skusil som spravit vlastny z citrusov. Zakladom bol recept na pomarancovy sirup na http://www.eatboutique.com/2012/09/29/orange-vanilla-simple-syrup/#.VGd9KsnFmQI Pisem to po prvom pokuse...

25 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

4-5 ks
4-5 ks so šupkou
1 ks
1 ks
3-5 ks
750 g
1,5 l
2 ks




Postup

  1. 1

    Nemam rad velmi sladke sirupy, kde si treba naliat vela sirupu aby sme citili chut. Ak to ma niekto rad sladke, pridajte si cukor :) a teraz k veci, je to jednoduche. Vo vacsom hrnci rozmiesame vodu s cukrom a zahrejeme aby sa cukor rozpustil, udrziavame na mensom az strednom plameni.

  2. 2

    Pomarance dokladne umyjeme a skrabkou na zemiaky orezeme koru z 2-3 pomarancov, tuto koru hodime do hrnca. Pomarance a mandarinky vystavime, koru z mandariniek narezeme a hodime do hrnca, grep len vystavime a koru vyhodime, tak isto citrony. Vsetku stavu nalejeme do hrnca (ja som pridal aj duzinu), pridame vanilkovy struk s klincekmi a varime az kym nezredukujeme sirup na cca polovicne mnozstvo.

  3. 3

    Sirup prelejeme cez jemne sitko aby sme sa zbavili rozvarenej kory. Nechame vychladnut a nalejeme do flias, ktore uskladnime v chladnicke

Diskusia k receptu

evanaaa
Keby som mohla cukor, tak si takéto prírodné domáce sirupy spravím, ale čo už, so sladidlom by to asi nešlo. A tento tvoj môže byť dobrý, osviežujúci.
zelovoc
chutou mi pripomina kandizovanu pomarancovu koru. nabuduce dam 2-3 viac pomarancovej stavy a ziadnu koru.
kukulienka71
@zelovoc , inšpiroval si ma pridaním tohoto receptu. Nazbieralo sa mi nejak moc citrónov, oschýňali, tak som ich šťavu zmiešala s poriadnou dávkou kryštálového cukru(6 citrónov a asi 30dkg cukru) a varila bez vody na miernom ohni asi 20 minút. Po vychladnutí poriadne zhustol a výborne chutí, pridávam do čaju. Inokedy pridám aj šťavu z pomarančov alebo grepov. Vďaka:-)
zolik
Sa mi tiez zapacil. Teraz je velka ponuka a Ceckova bomba dobre padne v tomto sychravom pocasi. Uz je v KK za 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia