Tvarohový zákusok

Citrónový tvaroháč à la cheesecake

Autor receptu: skatulka

Tento citrónový cheesecake patrí už roky medzi naše obľúbené zákusky. Je rýchly a jednoduchý a konečne som sa rozhodla dať mu trošku fotogenickejšie podobu a preniesť recept z modrého lístočka do elektronickej podoby.

20 minút
príprava
70 minút
na 160 °C

Postup

  1. Sušienky si rozmixujeme alebo podrvíme. Môžeme pridať 100 g roztopeného masla, ale ide to aj s vodou, stačia také 2-3 PL.
  2. Hmotu vtlačíme do formy s priemerom 26 cm a predpečieme 10 minút na 180 °C.
  3. Plnku pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Vylejeme na predpečený korpus a pečieme na 160 °C 60 minút. Je vhodné pod formu s cheesecakom vložiť plech s vodou a vytvoriť tzv. vodný kúpeľ.
  4. Hotový cheesecake necháme vychladnúť a vložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
  5. Následne naň rozotrieme pripravenú polevu z kyslej smotany a cukru a necháme odležať cez noc v chladničke. Ozdobíme podľa fantázie.