Tvarohový zákusok
Citrónový tvaroháč à la cheesecake
Autor receptu: skatulka
Tento citrónový cheesecake patrí už roky medzi naše
obľúbené zákusky. Je rýchly a
jednoduchý a konečne som sa rozhodla dať mu trošku
fotogenickejšie podobu a preniesť
recept z modrého lístočka do elektronickej podoby.
20 minút príprava |
70 minút na 160 °C |
Postup
- Sušienky si rozmixujeme alebo podrvíme. Môžeme pridať 100 g roztopeného masla, ale ide to aj s vodou, stačia také 2-3 PL.
- Hmotu vtlačíme do formy s priemerom 26 cm a predpečieme 10 minút na 180 °C.
- Plnku pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Vylejeme na predpečený korpus a pečieme na 160 °C 60 minút. Je vhodné pod formu s cheesecakom vložiť plech s vodou a vytvoriť tzv. vodný kúpeľ.
- Hotový cheesecake necháme vychladnúť a vložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
- Následne naň rozotrieme pripravenú polevu z kyslej smotany a cukru a necháme odležať cez noc v chladničke. Ozdobíme podľa fantázie.